Mycket på gång framöver, Black Friday står för dörren tätt följt av Cyber Monday och för att inte glömma, hela Black Week. Stressigt?
Njaa för Prilljägaren är det egentligen bara en vanlig dag på jobbet. Han letar fram det bästa priset åt dig så slipper du lägga timmar på att hitta det billigaste alternativet. Schysst va!

Black Friday, Black Week och Cyber Monday – Vi reder ut begreppen

Den 25 november inträffar Black Friday, USA:s största shopping och readag. Ett fenomen som har fått starkt fäste även i Sverige. Under 24h pressar butikerna sina priser med rea-erbjudanden. En dag som ursprungligen härstammar från USA och alltid infaller dagen efter Thanksgiving. I år innebär det fredagen den 25 november. Det anses vara startskottet för julhandeln och det visar sig att mer än var tredje svensk köper julklappar i samband med Black Friday. 

Black Friday har expanderat och idag kan man se prissänkningar redan från veckans start. Det har blivit Black Week, en hel vecka fylld med rea-erbjudanden som sedan avslutas av Cyber Monday den 28 november. Vilket är e-handlarnas stora readag och även fast gränserna mellan dagarna har suddats ut kan Cyber Monday vara dagen man faktiskt gör bäst klipp.

Vi tog ett snack med prilljägaren för att se vad han känner inför Black Week.  

Är du stressad inför Black Week? 
Black Week är såklart en av mina mest upptagna perioder på året. Men ska jag vara helt ärlig så är det bara en vanlig dag på jobbet. Jag går ut och letar upp det billigaste snuset som kunden eftersöker. Ett putsat sikte och lite extra matsäck så klarar jag den här perioden utan problem. 

Är du orolig över att inte hinna se alla rea-erbjudande?
Jag kan säga såhär, så länge jag jagat har jag aldrig missat det lägsta priset. Skjuter jag snett (vilket nästan aldrig händer) så gör jag bara ett eftersök. Men efter all tid ute i skogen måste jag erkänna att det hade varit skönt med lite sällskap och ett extra par ögon.

Många förknippar Black Week med Thanksgiving och julhandel är det något du märkt av?
Jo visst märks det att vissa söker efter julklappar och liknande. Men många vill också ha det gamla vanliga, och jag lägger ingen vikt vid det. Det är ett jobb som ska utföras, men visst är det kul att jaga något nytt vare sig det är kalkon eller en ny julsnus.

Det låter som du har koll på läget och vi vet att du har mycket att göra så vi tackar för din tid!
Inga problem, vill ni följa mitt arbete finns jag faktiskt på Instagram under prilljagaren.se.
Men nu måste jag vidare, det finns mycket att göra och siktet ställer inte in sig självt. Ha det bra! 

Datum och dagar att hålla koll på 2022

Black Week – 21-27 november
Black Friday – 25 november
Cyber Monday – 28 november

Black Week hos Minprilla.se

Hos Minprilla hittar vi ca 50 stycken listade sorter på deras landningssida för Black Week och Black Friday. De större varumärkena Zyn och Volt finns med i listan men där figurerar även Swave samt Zone X.

Till Minprillas Black Week-sida

Black Week hos Snusbolaget.se

Snusbolaget har en hel del Black Week snus, mestadels listar de all white portionssnus vad Prilljägaren har kunnat spanat upp.

Till Snusbolagets Black Week snus-sida

Black Week hos Snushandel.se

Snushandel listar produkter från samtliga kategorier och från totalt ca 5-7 olika varumärken, däribland Knox, LD, Skruf, Velo och Zyn.

Till Snushandels Black Week snus sida