Granit kommer från tillverkaren Fiedler & Lundgren och är idag ett av de mest populära snusmärkena på marknaden. Granit lanserades år 2002 och har sedan dess blivit ett populärt val bland snusare i Sverige och internationellt. Snuset finns som lössnus, white portion och original portion. Granit har en ren och skarp traditionell tobakssmak. En av Granits starka sidor är dess prisvärde, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för många snusare som söker högkvalitativt snus till ett överkomligt pris. Granit har uppnått en betydande popularitet bland snusare tack vare sin pålitliga kvalitet, olika smakalternativ och prisvärde. Bläddra hos oss på Prilljägaren och hitta det bästa priset på Granit från olika återförsäljare.

Om Granit – Tobakssnus

Granit snus, ett välkänt varumärke från Fiedler & Lundgren, erbjuder en autentisk snusupplevelse med en distinkt tobakssmak. Genom att kombinera traditionella metoder med moderna inslag har Granit etablerat sig som en ledande aktör inom snusindustrin.

Smak och Variationer

Granit snus är känd för sin rika tobakssmak som finns i flera format och nikotinstyrkor, vilket gör att det finns något för alla snusare. Sortimentet inkluderar både portionssnus och lössnus, vilket erbjuder en flexibel snusupplevelse.

Granit Original Portion:

 • Smakprofil: Tydlig tobakssmak med en fuktig yta som ger en omedelbar smak- och nikotinfrisättning.
 • Format: Bruna, fuktiga prillor som ger en kraftfull och direkt smakupplevelse.

Granit Strong White Portion:

 • Smakprofil: Traditionell tobakssmak med högre nikotinstyrka och en torrare yta för en långvarig smak.
 • Format: Vita, torrare portioner som ger en mer utdragen frisättning av smak och nikotin.

Granit Original Lös:

 • Smakprofil: Klassisk tobakssmak som användaren kan forma själv.
 • Format: Löst snus som tillåter användaren att skapa en egen prilla för en anpassad snusupplevelse.

Portionssnus vs Lössnus

Granit erbjuder både originalportioner och vita portioner, samt lössnus för den som föredrar att forma sin egen prilla.

Original Portion:

 • Egenskaper: Fuktig direkt i förpackningen vilket ger en snabb frisättning av smak och nikotin.
 • Användning: Passar bra för de som vill ha en omedelbar och intensiv snusupplevelse.

White Portion:

 • Egenskaper: Mindre fuktig med en torrare yta, vilket resulterar i en långsammare frisättning av både smak och nikotin.
 • Användning: Perfekt för dem som föredrar en mer utdragen och konstant snusupplevelse.

Lössnus:

 • Egenskaper: Användaren formar själv prillan, vilket ger direktkontakt med slemhinnan för en snabb frisättning av smak och nikotin.
 • Tillverkningsprocess: Tobaken mals och blandas med vatten, salt och andra ingredienser för att skapa den önskade smakprofilen.

Granit snus – Styrka

Granit snus finns i två huvudsakliga nikotinstyrkor: normal (8-10 mg/g) och stark (16 mg/g). Dessa nivåer tillgodoser olika behov, från dem som önskar en mildare upplevelse till dem som föredrar en högre nikotinhalt

Nedan kan du se en lista med vilken styrka Granit erbjuder:

Produkttyp Nikotinhalt
Normal 8-10 mg/g nikotinhalt
Stark 16 mg/g nikotinhalt

Granit snus- Format

Granits snus finns i två format: normal och lös. Normal är en standardstorlek inom traditionellt snus medan lös ger dig möjligheten att själva forma dina prillor.

Format hos Granit snus:

 • Normal
 • Lössnus

Granit snus – Tillverkning och Kvalité

Tillverkningsprocessen

Bakom varje dosa Granit Snus ligger en noggrann tillverkningsprocess som strävar efter perfektion. Varje steg i denna resa mot kvalitet är noggrant övervakad och utförd med omsorg. Med Fiedler & Lundgrens expertis vid spakarna, kombineras avancerad teknik med traditionellt kunnande för att skapa en produkt av oöverträffad kvalitet. Från urvalet av råvaror till den slutgiltiga förpackningen är varje moment i tillverkningsprocessen en manifestation av Granit Snus strävan efter excellens.

Kvalité

Kvalitet är mer än bara ett ord för Granit Snus – det är själva grunden för deras filosofi. Varje steg i tillverkningsprocessen, från början till slut, är noggrant utformat för att uppfylla deras stränga standarder. Med Fiedler & Lundgren vid rodret, används avancerad teknik för att säkerställa att varje dosa av Granit Snus håller högsta kvalitet. Varje produkt genomgår rigorösa kvalitetskontroller för att garantera en konsekvent och tillfredsställande användarupplevelse.

Vanliga frågor om Granit snus

Vad är Granit Snus?

Granit Snus är en serie snusprodukter tillverkade av Fiedler & Lundgren. Det är en populär tobaksprodukt som traditionellt används genom att placera en portion under läppen för långvarig smak och nikotinrelease.

Vilka tobakssorter används i Granit Snus?

Granit Snus använder noggrant utvalda tobakssorter för att skapa sin unika smakprofil. Dessa tobakssorter kombineras med omsorgsfullt valda smaker för att skapa en distinkt produkt.

Var tillverkas Granit Snus?

Granit Snus tillverkas av Fiedler & Lundgren, ett företag med djupa rötter i snusindustrin. Produktionsanläggningen för Granit Snus ligger i Sverige, där varje dosa tillverkas med stor noggrannhet och precision.

Vilka smaker finns tillgängliga för Granit Snus?

Granit Snus finns i ett antal olika smaker för att tillgodose olika preferenser. Dessa inkluderar traditionella tobakssmaker såväl som variationer med tillsatta smaker för en mer varierad upplevelse.

Hur är kvalitetskontrollen för Granit Snus?

Kvalitetskontrollen för Granit Snus är rigorös och omfattar varje steg i tillverkningsprocessen. Varje batch av snus testas noggrant för att säkerställa att den uppfyller de höga standarderna för smak, kvalitet och nikotinhalten som förväntas av Granit-produkterna.

Var kan jag köpa Granit Snus?

Granit Snus finns tillgängligt på många återförsäljare runt om i Sverige och även online. Du kan hitta det på välkända tobaksbutiker och på nätet genom auktoriserade återförsäljare.

Finns det några hälsorisker med att använda Granit Snus?

Som med alla tobaksprodukter innebär användning av Granit Snus hälsorisker, inklusive beroende och andra potentiella hälsoeffekter. Det är viktigt att använda snus ansvarsfullt och enligt rekommendationer från hälsoexperter och myndigheter.