Lundgrens snus – ett varumärke som har varit en del av snuskulturen sedan 2002, när det först lanserades av Fiedler & Lundgren. Under årens lopp har Lundgrens inte bara erbjudit lössnus utan också ett brett utbud av white portionssnus med inspiration från olika platser i Sverige. Lundgrens är känt för sin höga kvalitet och varierande smakspektrum, vilket har bidragit till dess popularitet bland snusare som söker efter olika alternativ. Scrolla bland priser från återförsäljare på smaker som Lundgrens Skåne, Lundgrens Norrland, och Lundgrens Lägereld.

Om Lundgrens Snus

Historien bakom Lundgrens snus

Redan år 1783 etablerade Samuel Fiedler en tobaks- och snusfabrik på Kyrkogatan 40 i Göteborg. Efter ett generationsskifte tog August Edward Fiedler över verksamheten och drev snusproduktionen vidare under namnet Fiedler & Lundgren år 1835. År 1915 infördes tobaksmonopolet och företaget beslutade att flytta sin verksamhet till Danmark. Det skulle dröja fram till 2002 innan Fiedler & Lundgren återuppstod i Malmö, med delat ägarskap mellan Skandinavisk Tobakskompani A/S och Orlik Tobacco Company A/S. Sedan 2008 ägs företaget av British American Tobacco Company (BAT).

Varje Dosa av Lundgrens är En Resa

Oavsett vilken Lundgrens-snus du väljer kan du vara säker på att varje dosa bär på en unik smakupplevelse. Utforska deras spännande sortiment av smaker och låt dig förföras av dofterna och smakerna från den svenska naturen och trädgården.

Lundgrens Fokus på Kvalitet och Noggrannhet

Med Lundgrens kan du alltid lita på att varje prilla är tillverkad med högsta kvalitet och noggrannhet. Från valet av tobak till tillverkningsprocessen, strävar de efter perfektion för att ge sina kunder enastående produkter att njuta av.

Lundgrens Snus – Tillverkningsprocess

Lundgrens tillverkar sitt snus med noggrannhet och expertis genom en process som kombinerar traditionella metoder med modern teknik. Tillverkningsprocessen omfattar flera steg för att säkerställa hög kvalitet och konsistens:

1. Tobaksblandning

En noggrant utvald blandning av tobak av hög kvalitet väljs för varje snussort.

2. Malning och blötning

Den valda tobaksblandningen malas ner till en fin konsistens och blötas för att uppnå rätt fuktighet och konsistens.

3. Aromatisering

Naturliga smakämnen och aromer tillsätts för att ge snuset dess karakteristiska smakprofil.

4. Portionering och förpackning

Den förberedda tobaksmassan portioneras och packas i färdiga portionspåsar av olika storlekar och format.

5. Kvalitetskontroll

Varje dosa genomgår noggrann kvalitetskontroll för att säkerställa höga standarder för smak, fuktighet och nikotininnehåll.

6. Förpackning och distribution

Efter kvalitetskontroll förpackas snuset och distribueras till återförsäljare för försäljning.

Lundgrens Smaker och Format: En Resa Genom Sverige

Lundgrens Skåne: En Resa Till Fruktträdgårdarna

Lundgrens Skåne fångar den sprudlande energin från Skånes fruktträdgårdar med sin distinkta smak av saftiga äpplen och subtila toner av friska örter. En perfekt balans mellan sötma och friskhet som tar dina smaklökar på en resa genom grönskande ängar och doftande fruktträd.

Lundgrens Lägereld: Värme och Gemenskap Runt Elden

Lundgrens Lägereld fångar känslan av gemenskap och värme som uppstår vid en sprakande eld. Med sin rökiga och fylliga smak av träkol och kryddiga toner av kanel och vanilj ger den en känsla av trivsel och samhörighet. En perfekt följeslagare för mysiga kvällar och livliga samtal med vänner.

Lundgrens Norrland: Djupet av Den Svenska Naturen

Lundgrens Norrland tar dig med på en resa genom den svenska norrlandsnaturen med sin robusta och jordiga smak. Med influenser från tallskogar och friska bergslufter erbjuder den en autentisk smakupplevelse som väcker minnen om vilda vandringsleder och äventyrliga utflykter.

Lundgrens Örtagård: Dofterna av En Kryddig Trädgård

Lundgrens Örtagård fångar dofterna och smakerna från en frodig kryddträdgård med sin aromatiska och kryddiga profil. Med toner av färska örter som timjan, rosmarin och basilika erbjuder den en harmonisk och uppfriskande smakupplevelse som får dig att känna dig som hemma i trädgården.

Lundgrens snus – Format

Lundgrens snus finns i två olika format för att tillgodose olika preferenser och behov:

  • Normal: Ett standardformat på prillor för en klassisk snusupplevelse.
  • Slim: En smalare och mindre prilla som erbjuder samma nikotinleverans och distinkta smak som de normala prillorna.

Lundgrens FlexLock

En banbrytande funktion hos Lundgrens snusdosor är FlexLocket, som integrerar innovativ teknik för användarens bekvämlighet. Det flexibla locket anpassar sig efter antalet använda prillor i dosan och möjliggör smidig förvaring av upp till 20 prillor.

Vanliga Frågor om Lundgrens Snus

1. Vilka är Lundgrens Snus?

Lundgrens Snus är en serie högkvalitativa snusprodukter som tillverkas av Lundgrens, ett välkänt varumärke inom snusindustrin. Deras snus kännetecknas av en unik smakprofil och högsta kvalitet.

2. Vilka smaker erbjuder Lundgrens?

Lundgrens erbjuder ett brett utbud av smaker för att tillfredsställa olika smakpreferenser. Deras smaksortiment inkluderar bland annat Lundgrens Norrland, Lundgrens Skåne, Lundgrens Fjällen, Lundgrens Västkusten och många fler.

3. Vad utmärker Lundgrens snus?

Lundgrens Snus utmärker sig genom sin höga kvalitet, unika smakprofiler och innovativa produktdesign. Deras FlexLock-teknologi och användning av naturliga smakämnen är några av de funktioner som gör deras snus unik.

4. Var tillverkas Lundgrens Snus?

Lundgrens Snus tillverkas i moderna produktionsanläggningar i Malmö, Sverige. Genom att hålla tillverkningen lokal kan Lundgrens säkerställa högsta kvalitet och noggrannhet i varje steg av processen.

5. Är Lundgrens Snus hållbart producerat?

Ja, Lundgrens strävar efter att minska sin miljöpåverkan och främja hållbara produktionsmetoder. Genom att införa åtgärder för att minska energiförbrukning och avfall samt använda förnybara resurser, arbetar de aktivt för att minska sin koldioxidavtryck och främja en mer hållbar framtid.

6. Var kan jag köpa Lundgrens Snus?

Lundgrens Snus finns tillgängligt på många snusbutiker både online och i fysiska butiker runt om i Sverige. Du kan också hitta deras produkter på utvalda återförsäljare internationellt, beroende på tillgänglighet.

7. Innehåller Lundgrens Snus nikotin?

Ja, som de flesta snusprodukter innehåller Lundgrens Snus nikotin. Mängden nikotin varierar beroende på snussort och nikotinstyrka.

8. Finns det några hälsofördelar med att använda Lundgrens Snus?

Även om snusning inte är helt riskfritt, anses det vara ett mindre skadligt alternativ jämfört med rökning av cigaretter. Lundgrens Snus erbjuder användare en möjlighet att njuta av snusens smak och nikotineffekter utan att utsätta sig för riskerna med tobaksrökning.