XQS snus finns som tobaksfria nikotinportion och även som nikotin- och tobaksfria portioner. Portionerna har en stark tobakssmak med många olika val av smakkombinationer. De helt nikotin- och tobaksfria portionerna är ett perfekt alternativ för dig som vill minska ditt nikotinintag. Här på Prilljägaren kan du jämföra priser på XQS från olika återförsäljare online, och hitta det mest prisvärda alternativet.

Vilka är XQS?

XQS grundades 2006 i Jämtland och markerade en ny era inom snusindustrin genom att introducera tobaksfria nikotinpåsar. Denna banbrytande produktutveckling kom till som ett svar på förändrade marknadsförhållanden och konsumenternas ökade efterfrågan. Med sina rötter i Jämtland och senare en flytt till Dalarna, fokuserade XQS på att driva utvecklingen av sina tobaksfria portioner, där både nikotin och smak spelade en central roll. Sedan sin etablering 2006 har XQS varit en föregångare inom tobaksfritt snus i Sverige.

Det är vanligt att varumärket XQS uttalas på två olika sätt. På svenska uttalas det som ”X Q S”, medan andra väljer att uttala det på engelska, där det kan översättas till ”excuse”, vilket betyder ”ursäkt” på engelska.

Genom att erbjuda ovanliga smaker i olika format strävar XQS efter att skapa en distinkt upplevelse för snusentusiaster. Deras produkter varierar från helt nikotinfria till starka, vilket gör dem tillgängliga för en bred målgrupp.

XQS SNUS:

XQS – Tobaksfritt snus

XQS har cementerat sin position som ett ledande varumärke inom tobaksfritt snus, känt även som nikotinpåsar eller vitt snus. Dess omfattande sortiment av smaker och styrkor gör det möjligt för användarna att skräddarsy sin snusupplevelse efter sina egna preferenser. Den 1 juni 2023 inleddes ett spännande nytt kapitel för XQS när Scandinavian Tobacco Group (STG) förvärvade varumärket. Detta partnerskap med STG återspeglar XQS ambition att fortsätta sin tillväxt och utveckling i enlighet med globala marknadstrender och konsumenternas önskemål. Det bekräftar också XQS position som en ledande aktör på den tobaksfria snusmarknaden, vilket förstärker dess engagemang för kvalitet och innovation.

XQS – Nikotinfritt snus

XQS har även introducerat en serie helt nikotinfria snusprodukter, vilket är ett utmärkt alternativ för både rökare och snusare som letar efter en väg bort från traditionella cigaretter och snus, eller för dem som vill minska sitt nikotinintag. Dessa nikotinfria alternativ från XQS erbjuder samma förtjusande smakupplevelser som deras nikotinhaltiga motsvarigheter. De kan användas på samma sätt som traditionellt snus och ger en autentisk känsla utan tobak och nikotin. Detta gör dem till ett attraktivt alternativ för dem som vill njuta av smaken av snus utan de vanliga nikotinrelaterade effekterna.

XQS – Koffiensnus

XQS har introducerat en rad nikotin- och tobaksfria snusprodukter som innehåller koffein. Dessa produkter är noggrant tillverkade för att leverera samma höga kvalitet och rika smaker som traditionella snusvarianter. Med sin koffeinberikade formulering erbjuder de en utmärkt lösning för dem som söker en uppiggande effekt utan att använda nikotin eller tobak, samtidigt som de får en energigivande boost. Denna innovativa approach kombinerar njutning med funktion, vilket gör XQS koffeinberikade snus till ett attraktivt alternativ för dem som vill ha en mer stimulerande snusupplevelse.

XQS Snus Smaker:

XQS snus kommer i en mängd olika smaker, som till exempel:

Produkter Smaker
XQS Blueberry Mint Blåbär och mint
XQS Tropical Tropiska frukter
XQS Black Cherry Mörka körsbär
XQS Twin Apple Röda och gröna äpplen
XQS Cactus Sour Syrlig kaktus
XQS Citrus Cooling Citrus och cooling
XQS Orange Apple Apelsin och äpple
XQS Soft Toffee Kolakaramell
XQS Pipe Candy Kolasötma
XQS Elderflower Fläder och citron
XQS Fizzy Cola Cola och vanilj

XQS Snus – Styrkor

XQS har ett varierat utbud av nikotinstyrkor för att passa olika preferenser. I deras sortiment finner du följande alternativ:

  • Strong, med en nikotinhalt på 16 mg per gram.
  • Normal, med en nikotinhalt på 8 mg per gram.
  • Nikotinfritt, utan någon nikotinhalt alls.

XQS Snus – Format

XQS tar snusupplevelsen till en ny nivå med sina tobaks- och nikotinfria snusprodukter, som erbjuds i ett elegant och slimmat format. Genom att vara smalare och längre än de traditionella snusportionerna, erbjuder detta diskreta format en unik och förbättrad passform under läppen. Det minskar synligheten och ger en smidig fördelning av både smak och koffein för en konstant tillfredsställande upplevelse.

Fördelar med XQS Snus

XQS Snus av Hög Kvalitet

En av de mest framträdande egenskaperna hos XQS Snus är dess höga kvalitet. Materialet i portionerna är mjukt och irriterar inte tandköttet, vilket bidrar till en behaglig användarupplevelse. Nikotin- och smakfrisättningen är balanserad och långvarig, vilket gör att portionerna räcker längre och erbjuder en konstant nikotindos.

XQS Innovativa Smaker

XQS är känt för sina kreativa och excentriska smaker. Företaget lägger stor vikt vid att utveckla unika smakprofiler som kan tillfredsställa en bred publik. Från söta och syrliga till mintiga och bittra, det finns en smak för alla.

Diskret Användning av XQS Snus

XQS portioner är designade för att vara diskreta. De är slimmade och bekväma att bära under läppen utan att synas. Dessutom är de helt vita och tobaksfria, vilket betyder att de inte rinner och inte lämnar fläckar på tänderna. Detta gör dem till ett populärt val bland internationella användare som söker ett diskret och hygieniskt alternativ till traditionell snus.

XQS Engagemang mot Kundupplevelse och Feedback

XQS har en dedikerad kundbas som värderar både produkternas kvalitet och företagets kundservice. Användare uppskattar särskilt de innovativa smakerna och den långvariga nikotinfrisättningen. Många har också rapporterat att XQS portioner har hjälpt dem att sluta röka eller minska sitt tobaksintag, tack vare de tillfredsställande smakerna och den effektiva nikotinleveransen.

Varför Välja XQS?

XQS Ger Friheten att Välja

XQS erbjuder sina produkter i olika smaker och styrkor, vilket ger användarna frihet att välja det som bäst passar deras smak och nikotinbehov. Denna flexibilitet är en av de främsta anledningarna till att många användare väljer XQS över andra märken.

XQS Engagemang för Kvalitet

Företagets engagemang för kvalitet märks i varje aspekt av deras produktutveckling. Från valet av ingredienser till tillverkningsprocessen, XQS strävar efter att erbjuda den bästa möjliga produkten till sina kunder.

XQS arbete för Hållbarhet och Miljöansvar

XQS är också engagerade i hållbarhet och ansvar. De använder återvunna material i sina förpackningar och arbetar kontinuerligt med att minska sin miljöpåverkan. Detta gör dem till ett ansvarsfullt val för miljömedvetna konsumenter.

Sammanfattning av XQS Snus

XQS Snus erbjuder en exceptionell upplevelse för användare av nikotinportioner. Med sin höga kvalitet, innovativa smaker och engagemang för kundnöjdhet, fortsätter XQS att vara en ledande aktör på marknaden. Oavsett om du är en erfaren användare eller ny på nikotinportioner, finns det en XQS-produkt som kan passa dina behov och preferenser.

För de som söker en tobaksfri lösning med enastående smaker och diskret användning, är XQS Snus ett utmärkt val. Testa själv och upptäck varför så många användare världen över föredrar XQS.

Vanliga frågor & svar om XQS Snus:

Var kan man hitta XQS Snus?

XQS Snus finns i en mängd olika butiker Online. Därför kan du här på Prilljägaren leta runt bland priser på XQS Snus och hitta det billigaste snuset på nätet. Men trots att XQS är ett av de snabbast växande företagen inom vita nikotinportioner är dem fortfarande relativt nya på marknaden och finns inte tillgängliga i alla fysiska butiker ännu. Deras produkter finns dock som sagt på de flesta större internetbutiker samt i cirka 2000 fysiska butiker. Om du önskar att se deras produkter i din lokala butik, ber XQS er att inte tveka om att be butiksinnehavaren att ta in dem.

Hur mycket nikotin innehåller XQS Snus?

Alla XQS produkter är tobaksfria och finns både med och utan nikotin. Deras nikotinportioner finns i olika styrkor: 16 mg/g (8 mg/portion) samt 8 mg/g (4 mg/portion). De erbjuder även två produkter, ”Epic Freeze” och ”Green Mint”, som är extra starka och innehåller 19 mg/g (9,5 mg/portion).

Nikotinstyrkor hos XQS:

Starkt – 16 mg/g

Normalt – 8 mg/g

Nikotinfritt – 0 mg/g

Har XQS Snus Nikotinfria Alternativ?

Ja, XQS har nikotinfria alternativ.

XQS har lanserat en serie nikotinfria snusvarianter såsom XQS Tropical och XQS Black Cherry. Dessa produkter erbjuder samma smakupplevelse som deras nikotinhaltiga motsvarigheter. För dem som föredrar att undvika nikotin men ändå njuta av snusets smaker, är XQS nikotinfria alternativ ett passande val.

Nikotinfritt snus är en produkt som liknar traditionellt snus men saknar både tobak och nikotin. Det tillverkas oftast av växtbaserade ingredienser och aromer. Denna typ av snus används på samma sätt som vanligt snus och tobaksfritt snus genom att placeras under läppen.

I vilket Format är XQS Snus?

Inom sitt sortiment fokuserar XQS på vitt snus i slim-formatet, vilket är smalare och längre jämfört med traditionella snusformat. Detta format möjliggör en jämnare spridning av smaken och en kontrollerad frisättning av nikotin, vilket ger en stabil och långvarig snusupplevelse.

Hur många prillor finns det i en dosa XQS?

Varje dosa innehåller 20 nikotinportioner.

Portionerna kan klibba ihop sig. På grund av de naturliga aromerna i XQS produkter kan vissa smaker ha en tendens att klumpa ihop sig. Detta är inget farligt utan snarare något de arbetar med för att förbättra.

Ska man återvinna XQS dosor?

Ja. Nikotinportionerna klassas som miljöfarligt avfall på grund av sitt nikotininnehåll och deras oförmåga att brytas ned. Det är därför viktigt att du sorterar dem som brännbart avfall och inte slänger dem i naturen, toaletten eller liknande. Snusdosan är tillverkad av återvunnen plast, så se till att tömma den på sina nikotinportioner och sortera den som plast.

Vilka smaker erbjuder XQS Snus?

XQS erbjuder en rad olika smaker, från traditionella till mer exotiska. Några av de populära smakerna inkluderar XQS Tropical, XQS Black Cherry, XQS Cactus Sour, och XQS Epic Freeze. Varje smak är utformad för att erbjuda en unik och njutbar upplevelse.

Hur lång är hållbarheten på XQS Snus?

Hållbarheten på XQS snus varierar beroende på förvaringsförhållandena. För bästa resultat bör snuset förvaras i en sval och torr miljö. Generellt har XQS snus en hållbarhet på cirka 12 månader från tillverkningsdatumet.

Kan man använda XQS Snus för att sluta röka?

Ja, många användare väljer XQS snus som ett hjälpmedel för att sluta röka eller minska sitt tobaksanvändande. Eftersom XQS erbjuder både nikotinhaltiga och nikotinfria alternativ, kan användarna gradvis minska sitt nikotinintag.

Vilka är de huvudsakliga ingredienserna i XQS Snus?

XQS snus är gjort av bambufiber, vatten, smakämnen och nikotin (för de nikotinhaltiga varianterna). Produkterna innehåller inga tobaksblad, vilket gör dem till ett tobaksfritt alternativ för snusanvändare.

Finns det några biverkningar av att använda XQS Snus?

Som med alla nikotinprodukter kan användningen av XQS snus leda till vissa biverkningar såsom muntorrhet, irritation i munnen eller ökad hjärtfrekvens. Det är viktigt att använda produkten enligt anvisningarna och att vara medveten om kroppens reaktioner. För de nikotinfria varianterna är biverkningarna oftast minimala eller obefintliga.