Jämför priser på ZYN online här, och hitta det billigaste snuset på nätet. ZYN är skapat av Swedish match och består av tobaksfria nikotinpåsar. De finns i två olika nikotinstyrkor, en lägre styrka på 3mg och en högre på 6mg. ZYN finns i många typer av smaker och kommer i formaten slim och mini. ZYN är ett snusmärke som gjort avtryck i USA, där det är det populäraste varumärket för ZYN.

Om produkten – ZYN

ZYN – Vitt snus

Varumärket är specialiserat på vitt tobaksfritt snus, vilket utgör deras huvudsakliga produktlinje. Deras sortiment inkluderar varianter såsom ZYN Spearmint Slim och ZYN Citrus Mini, som erbjuder en bredd av smaker och styrkor. Nikotinpåsar har etablerat sig som ett populärt alternativ till traditionellt snus, och varumärket är en ledande aktör inom denna kategori med sitt imponerande utbud.

Vitt snus representerar en helt tobaksfri variant av snus och erbjuder därigenom en innovativ snusupplevelse. Eftersom tobak vanligtvis fungerar som källa till både smak och nikotin, ersätts detta i nikotinpåsar av en kombination av växtfibrer, smakämnen och nikotinextrakt. Det vita snuset behåller samma färg både före och efter användning, vilket minskar risken för missfärgning på tänderna, i kontrast till traditionellt snus.

ZYN – Smaker

ZYN erbjuder ett brett och varierat sortiment av smaker. Från den rika Espressino till den uppfriskande Cool Mint, finns det flera olika smakalternativ att utforska. Till exempel kombinerar ZYN:s Apple Mint smak av pepparmint med grönt äpple och en touch av vanilj, medan Bellini erbjuder en fruktig blandning av persika, gröna druvor och frukt-te.

Här är en lista över en del smaker från ZYN som du kan välja mellan:

Produkt Smak Format Styrkor
ZYN Espressino Smak av Kaffe, kakao, nougat och vanilj Mini Normal och stark
ZYN Cool Mint Smak av mentol och pepparmynta Mini och slim Normal, Stark, Extra stark och Super stark
ZYN Violet Licorice Smak av viol, salmiak och lakrits Slim och normal Normal
ZYN Spearmint Smak av pepparmint och mentol Slim och mini Normal och stark
ZYN Black Cherry Smak av körsbär, skogsbär och vanilj Mini och slim Normal och stark
ZYN Citrus Smak av citron, apelsin och citrongräs Slim och mini Normal och stark
ZYN Apple Mint Smak av pearmint, grönt äpple och vanilj Slim och mini Normal och stark
ZYN Bellini Smak av persika, gröna druvor och frukt-te Mini Normal
ZYN Lemon Spritz Smak av solmogen citron, söt persika, syrlig grapefrukt och rosenvatten. Slim Normal
ZYN Ginger Blood Smak av kryddig ingefära med sötsyrlig blodapelsin Slim Stark
ZYN Gold Smak av Tobak, torkad frukt, trä och karamell Mini Normal
ZYN Orginal Neutral smak Mini Normal och stark

Snusdosans färg indikerar smaken:

Färgen på ZYN:s snusdosor visar vilken smak snuset har. Varje färg representerar en specifik smak, vilket gör det enkelt för användaren att hitta sin favoritprodukt.

Här är en lista som kopplar ihop smaken med dosans färg:

 • Espressino: Brun
 • Cool Mint: Ljusblå
 • Violet Licorice: Lila
 • Spearmint: Grön
 • Black Cherry: Mörkröd
 • Citrus: Gul
 • Apple Mint: Ljusgrön
 • Bellini: Rosa
 • Cucumber Lime: Ljusgrön
 • Fresh Mint: Mörkgrön
 • Gold: Guld
 • Original: Vit

Denna färgkodning hjälper användarna att snabbt och enkelt identifiera sina föredragna smaker.

ZYN – Styrka och Nikotinhalt

ZYN:s nikotinpåsar är skräddarsydda för att tillgodose olika behov. Från mild till stark, erbjuder varumärket alternativ som passar alla. De lättare alternativen, såsom ZYN Cool Mint med 4 mg nikotin per påse, till de kraftfulla valen som ZYN Cool Mint Mini Dry Super Strong, med imponerande 15,6 mg/g nikotin. Varumärket använder en praktisk skala med en till fyra pluppar för att indikera styrka.

Observera att även om produkterna kan ha samma styrka eller pluppantal, kan nikotinhalten variera. Till exempel innehåller Slim Cucumber Lime 7,5 mg/g nikotin medan Slim Lemon Spritz har 8 mg/g. Trots små skillnader i nikotinhalten, har båda produkterna en normal styrka och två pluppar.

ZYN:s olika styrkor:

 • ZYN Mini Normal (1 plupp) – 4 mg/g nikotin
 • ZYN Mini Normal (2 pluppar) – 7,5 mg/g nikotin
 • ZYN Slim Normal (2 pluppar) – 7,5 – 8 mg/g nikotin
 • ZYN Mini Strong (4 pluppar) – 15 mg/g nikotin
 • ZYN Slim Strong (3 pluppar) – 12 mg/g nikotin
 • ZYN Slim Extra Strong (4 pluppar) – 14 mg/g nikotin
 • ZYN Mini Super Strong (5 pluppar) – 15,6 mg/g nikotin

ZYN – Format

Slim-formatet är mindre än standardstorleken och har en avlång, rektangulär form. Å andra sidan har Mini Dry det minsta formatet och en mer kompakt, fyrkantig form jämfört med Slim och den vanliga storleken.

Om du har en specifik smakpreferens, som mint, finns möjligheten att välja mellan Slim och Mini Dry format för vissa smaker. Till exempel erbjuds ZYN Spearmint Slim Strong också i Mini Dry format som ZYN Spearmint Mini Dry. Likaså kommer ZYN Citrus i båda formaten med produkterna ZYN Mini Citrus 3 mg och ZYN Slim Citrus Strong. Flest alternativ finns oftast tillgängliga i Mini-format.

Exempelvis finns ZYN Apple Mint tillgängligt både som Slim-format med ZYN Slim Strong Apple Mint och som Mini-format med ZYN Mini Apple Mint 3 mg.

ZYN – Historien bakom, Utveckling och Tillverkning

Historien om ZYN

ZYN, en banbrytande aktör på marknaden för nikotinpåsar, har en intressant historia som börjar med dess lansering år 2016 av Swedish Match. Detta var ett genombrott inom snusindustrin, då ZYN introducerades som ett alternativ till traditionellt snus, vilket lockade både nya användare och befintliga snusare.

Denna innovativa produkt var ett resultat av omfattande forskning och utveckling, vilket resulterade i en diskret, tobaksfri produkt med låg rökdoft och minimal påverkan på tänderna. ZYNs popularitet har snabbt vuxit tack vare dess bekvämlighet och mångfald av smaker och styrkor.

Idag är ZYN en välkänd aktör på marknaden för nikotinpåsar, och dess historia präglas av ständig innovation och strävan efter att erbjuda användarna en högkvalitativ och tillfredsställande nikotinupplevelse. Med ett brett utbud av smaker och styrkor fortsätter ZYN att vara ett populärt val bland nikotinintresserade över hela världen.

Utvecklingen av ZYN

Zyn, helvita nikotinpåsar, representerar en betydande utveckling inom snusvärlden och lanserades av Swedish Match, en av de ledande aktörerna inom tobaksindustrin. Detta svarade på den ökande efterfrågan på tobaksfria alternativ. Trots att traditionellt snus har en lång historia som sträcker sig flera hundra år tillbaka i svensk kultur, markerar Zyn en modern vändning. Genom att kombinera traditionell snuskunskap med dagens teknologi och konsumentpreferenser erbjuder Zyn ett innovativt alternativ.

Dessutom, med sitt fokus på att tillgodose behoven hos dem som söker nikotinleverans utan tobakens närvaro, har Zyn snabbt blivit en favorit på marknaden, vilket bekräftar att innovation och tradition kan gå hand i hand. Swedish Match, med sin långa historia av tobaksproduktion, insåg tidigt behovet av att erbjuda ett tobaksfritt alternativ för snusare. Detta ledde till utvecklingen av Zyn, en nikotinpåse som innehåller syntetiskt framställt nikotin utan tobakens biverkningar.

Zyns lansering markerade inte bara ett nytt produktsortiment; det var också början på en ny era inom nikotinprodukter. Med sin diskreta design och många olika smaker blev Zyn snabbt populärt bland både traditionella snusare och nya användare. Denna utveckling är en viktig milstolpe i Swedish Matchs historia, där företaget inte bara fortsätter sin tradition av innovation utan också visar sitt engagemang för att möta konsumenternas förändrade behov och preferenser.

Zyn är även ett snusmärke som har fått stor spridning internationellt, förmodligen det mest framgångsrika. I USA är ZYN förstahandsvalet och går att få tag på i väldigt många butiker.

Tillverkningen av ZYN

I tillverkningsprocessen för ZYN nikotinpåsar är valet av ingredienser det första steget. Vi använder noggrant utvalda högkvalitativa komponenter för att säkerställa att varje ZYN nikotinpåse uppfyller våra höga standarder. Dessa ingredienser inkluderar nikotin utvunnet från tobaksplantan, smakämnen och andra icke-tobaksrelaterade komponenter.

Efter ingrediensvalet följer en noggrann blandningsprocess där vi kombinerar ingredienserna i exakta proportioner för att skapa de olika smakprofilerna som ZYN erbjuder. Denna process är avgörande för att säkerställa en konsekvent kvalitet och smakupplevelse i varje ZYN produkt.

Därefter kommer tillverkningssteget där varje ZYN nikotinpåse formas och fylls med hjälp av avancerad teknologi. Det är viktigt att varje påse får en jämn fördelning av innehållet för att garantera en enhetlig nikotinleverans till varje ZYN användare.

Slutligen genomgår ZYN produkterna en förpackningsprocess för att bevara deras färskhet och kvalitet. Varje dosa förseglas noggrant för att hålla ZYN nikotinpåsarna i optimalt skick från tillverkning till användning.

Vanliga frågor om ZYN

Hur mycket nikotin innehåller ZYN?

ZYN erbjuder ett brett utbud av nikotinpåsar med olika nikotinstyrkor. De lättare varianterna innehåller så lite som 1,5 mg nikotin per påse, med en nikotinhalt på 0,4%. I kategorin Slim Extra Strong hittar man prillor med 11 mg nikotin, vilket motsvarar en nikotinhalt på 1,4%. För den som föredrar Super Strong Mini Dry finns alternativ med 9 mg nikotin per prilla och en högre nikotinhalt på 1,55%.

Ingredienserna hos varje produkt hittar du under produktbeskrivning på produktsidan.

Hur länge håller ZYN?

ZYN har en hållbarhet på 12 månader från tillverkningsdatumet. Bäst-före-datumet och tillverkningsdatumet återfinns på undersidan av dosan.

Vilka smaker har ZYN?

ZYN kommer i en mängd olika smaker, som till exempel:

Är ZYN tobaksfritt?

Ja, ZYN erbjuder endast helt tobaksfria produkter

Vilken ZYN ska jag välja?

När du köper ZYN snus har du friheten att välja den smak och styrka som passar dig bäst. Styrkan är tydligt markerad på förpackningen genom antalet pluppar. Smaken kan oftast utläsas från produktnamnet, men ibland kan det vara mindre tydligt. Till exempel har ZYN Bellini en fräsch persikosmak. För mer information om en specifik variant, klicka på den produkt du är intresserad av.