Grov är ett grovmalet snus som har en tobaksnära smak med rökiga inslag och anses idag vara ett av de mest uppskattade snusmärkena i Sverige. Snuset finns som lössnus, original portion, stark och vit portion. 

Om Grov snus

Grov snus – Snus med Tobak

Grov är ett grovmalet snus som har en tobaksnära smak med rökiga inslag och anses idag vara ett av de mest uppskattade snusmärkena i Sverige. Snuset finns som lössnus, original portion, stark och vit portion. 

Grov snus olika alternativ

Grov erbjuder inte bara lössnus utan har också en mångsidig variation av portionssnus i sitt sortiment, som inkluderar både Original Portion och White Portion. Alla dessa sorter är av normal styrka, med undantag för Grov Original Portion som finns tillgänglig i en starkare variant kallad Grov Stark Original Portion.

För de som föredrar den senaste produktionen erbjuder Grov möjligheten att köpa två olika varianter av snus: lössnus och Grov Original Portion. När du beställer den senaste produktionen garanteras dosor med snus som tillverkats högst tio dagar sedan de lämnade lagret, vilket säkerställer en färsk produkt av högsta kvalitet.

Grov snus – Smak och Format

När det gäller lössnus så kategoriseras det vanligtvis efter hur fint det är malat. Malningsgraden påverkar både formbarheten och smaken av snuset. Grovs lössnus skiljer sig från många andra lössnussorter på marknaden genom att vara grovmalet istället för finmalet. Denna grova malning, tillsammans med dess tobaksnära smak, ger Grov-snuset dess karakteristiska, mörka och jordiga profil.

Grov snus – Styrka och Nikotinhalt

Grov-snuset erbjuder en variation av nikotinhalt och fukthalt beroende på produktvarianten. Nikotinhalten i Grov-snus sträcker sig från 7 mg per påse till 15 mg per påse. Fukthalten varierar mellan 47,5% som lägst och 58% som högst.

När det gäller portionssnus är Grov Vit Portion-prillan torr på ytan, medan övriga portionspåsar är fuktiga på ytan. Dosorna med portionssnus väger mellan 22 och 24 gram, medan dosan med lössnus väger 42 gram. Denna variation av vikter och fukthalt gör att Grov-snuset kan anpassas efter olika preferenser och behov hos snusare.

Frågor & Svar och Grov snus

Vilka är nikotinhalt och fukthalt i Grov-snus?

Nikotinhalt i Grov-snus varierar från 7 mg per påse till 15 mg per påse, medan fukthalt sträcker sig från 47,5% till 58%. Detta skapar en flexibilitet för snusare att välja en produkt som passar deras nikotinbehov och preferenser för fuktighet.

Vad är skillnaden mellan Grovs olika portionssnussorter?

Grov erbjuder olika typer av portionssnus, inklusive Original Portion och Vit Portion. Vit Portion-prillan är torr på ytan medan övriga portionspåsar är fuktiga. Doser med portionssnus väger mellan 22 och 24 gram.

Hur skiljer sig dosan med lössnus från dosorna med portionssnus?

Dosan med lössnus från Grov väger 42 gram, vilket är dubbelt så mycket som dosorna med portionssnus. Detta gör lössnusdosan till ett idealiskt val för de som föredrar att forma sin egen prilla och vill ha en större mängd snus till hands.

Var kan man köpa Grov-snus?

Grov-snus är tillgängligt på många tobaksbutiker och online återförsäljare runtom i Sverige. Det är också vanligt förekommande på internationella marknader där snus är tillåtet.