Knox Snus, en produkt som lanserades av Skruf år 2006. Knox erbjuder ett varierat utbud av snussorter i olika format och styrkor för att tillfredsställa olika smakpreferenser. Från klassiska alternativ som Knox Original Portion och Knox White Portion, där en tobaksbas kombineras med subtila toner av citrus och bergamott, till Karaktär-serien med exempelvis Blue White, som inspireras av naturelement och erbjuder distinkta smakprofiler. Med Knox Snus finns det något för alla snusentusiaster att upptäcka och njuta av.

Om Knox Snus

Historien om Knox

Knox snus, ett varumärke introducerat av Skruf år 2006. Knox erbjuder en mångfald av snussorter i olika format och styrkor för att tillgodose olika smakpreferenser. Från traditionella alternativ som Knox Original Portion och Knox White Portion, som kombinerar en bas av tobak med subtila nyanser av citrus och bergamott, till Karaktär-serien med smaker som Blue White, inspirerad av naturelement och med unika smakprofiler. Oavsett smakpalett finns det något spännande att upptäcka och njuta av för alla snusentusiaster med Knox Snus.

Knox Snus – Snus med Tobak

Utforska den mångfacetterade världen av Knox Snus, en traditionell tobakssnus som ägs och tillverkas av Skruf Snus. Sedan dess lansering år 2006 har varumärket etablerat sig som en pålitlig favorit bland snusentusiaster. Med en bred palett av varianter, smakblandningar och styrkor erbjuder Knox Snus en mångfald av alternativ för alla smakpreferenser och önskemål.

Från Knox kan du välja mellan olika format, inklusive Knox Portion, Knox White Portion och Knox Lös, som alla levererar en distinkt och autentisk snusupplevelse. Styrkorna varierar från normal till extra stark, med alternativ som passar både nya användare och de som föredrar en kraftigare kick.

När det kommer till smakvariationer, har Knox Snus verkligen något för alla. Från klassiska tobaksbaserade alternativ till spännande smakkombinationer som lavendel och citrus i Knox Blue White, samt mullbär och hallon i Knox Red. Dessutom erbjuder Knox en rad smaker som inkluderar citrus, bergamott och te, vilket gör det enkelt för användare att hitta sin perfekta matchning.

Utforska Knox Snus produktsortiment:

 • Knox Portion: Traditionellt portionssnus
 • Knox White Portion: En torrare och vitare variant av traditionellt portionssnus
 • Knox Stark & Extra Stark: Högre nikotinstyrka för de som söker en extra kick
 • Knox Lös: Möjlighet för användaren att forma sin egen prilla efter preferens
 • Knox Karaktär: Vit portion med inspirerande smaker från naturelement som ger en unik och spännande snusupplevelse.

Knox Snus – Smaker

Utforska det mångfaldiga utbudet av smaker från Knox Snus, som kombinerar traditionell tobak med en rad spännande smakkomponenter. Knox Blue lockar med en harmonisk blandning av tobak, citrus, lavendel och bergamott, medan Knox Red erbjuder en fruktig kombination av mullbär och hallon. Nedan följer en smakguide baserad på dosans färg:

 • Blå: En mix av tobak med inslag av citrus, lavendel och bergamott.
 • Röd: En välbalanserad kombination av tobak med toner av mullbär och hallon.
 • Lila: En unik smakupplevelse med tobak, lakrits och svarta vinbär.
 • Svart: En sofistikerad smakprofil med tobak, citrus och bergamott.
 • Grön: En frisk och naturlig smak med tobak, tallskott och björksav.

Knox – Styrka

Här kan du se en lista av Knox Snus unika variation av styrkor och nikotinhalt som tillfredsställer olika preferenser hos snusare .

 • Normal (2/4) – 8-12 mg/g:
  • Knox Karaktär Red White – 8 mg/g
  • Knox Karaktär Purple White – 12 mg/g
  • Knox Karaktär Blue White – 8 mg/g
  • Knox Lös – 10 mg/g
  • Knox Portion – 8 mg/g
  • Knox White Portion – 8 mg/g
  • Knox Karaktär Green White Limited Edition – 12 mg/g

 

 • Stark (3/4) – 12 mg/g:
  • Knox Stark White Portion – 12 mg/g
  • Knox Stark Portion – 12 mg/g
  • Knox Blue Stark White Portion – 12 mg/g

 

 • Extra stark (4/4) – 18-19 mg/g:
  • Knox Xtra Stark White – 18 mg/g
  • Knox Xtra Stark Portion – 19 mg/g

Knox Snus – Format

Utforska Knox Snus och dess varierande format, som erbjuder olika sätt att njuta av snusupplevelsen:

 • Normal: Det konventionella formatet för färdigpackade portioner, utformat för en bekväm och traditionell snusupplevelse. Prillorna har en standardstorlek och en rektangulär form.
 • Lös: Ett alternativ för de som föredrar att forma sina egna prillor. Knox Snus erbjuder en lösversion av det traditionella portionssnuset, vilket ger användaren möjligheten att själv forma prillorna efter eget önskemål.

Knox Snus Tillverkningsprocess

Från Planta till Prilla

Sedan 2002 har Knox Snus, tillverkat av samma erfarna händer bakom Skruf, varit en av Sveriges mest uppskattade snusprodukter, tillverkad i deras fabrik i Sävsjö. Men hur blir en tobaksplanta till en färdig prilla? Följ med på denna fascinerande resa från planta till prilla.

Tobak är den huvudsakliga ingrediensen i Knox Snus. Förutom tobak används vatten från närliggande Vallsjön, salt för att förstärka smaken, smakaromer, surhetsreglerande medel och fuktighetsbevarande medel. Varje komponent är noggrant utvald och avvägd för att ge den bästa snusupplevelsen. Det krävs skickligt hantverk, noggranna kvalitetskontroller och djupgående expertis för att skapa en välbalanserad prilla.

Krav på Karaktär och Kvalitet

Knox Snus produkter är kända för sin distinkta karaktär, noggrant formad genom hela produktionsprocessen. Tobaken odlas i olika regioner som Afrika, USA och Sydostasien. Valet av tobaksplantor och leverantörer är avgörande eftersom varje region bidrar med unika egenskaper som tillsammans skapar den karakteristiska smaken i Knox Snus.

För att säkerställa en hållbar tobaksproduktion ställs höga krav på både kvalitet och böndernas välfärd. Knox Snus engagerar sig i att stödja hållbara odlingsmetoder och förbättra böndernas försörjning, vilket är en viktig del av deras verksamhet.

Hantverk och Kvalitetskontroll

I fabriken i Sävsjö genomgår tobaken en rigorös process för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Smakämnen utvecklas i Knox eget smaklab för att skapa en välbalanserad och njutbar snusupplevelse. Genom noggranna kvalitetskontroller och passionerat hantverk levererar Knox Snus produkter som uppskattas av konsumenter över hela Sverige.

Denna omsorg om detaljer och kvalitet har gjort Knox Snus till ett ledande namn inom snusindustrin. Deras engagemang för hållbarhet, hantverk och smakupplevelse är centrala aspekter som fortsätter att driva deras framgångar på marknaden.

Vanliga frågor om Knox:

Hur många prillor finns det i en dosa Knox?

Antalet prillor in en dosa Knox kan variera beroende på valt format, men standard antalet är 24 prillor.

Vem tillverkar Knox snus?

Knox snus ägs och tillverkas av Skruf Snus.

Är det nikotin i Knox snus?

Ja, Knox snus innehåller nikotin. Nikotinhalten beror på vilken styrka du väljer, och varierar från 8 mg/g nikotinhalt för den svagaste produkten, och upp mot 19 mg/g för den starkaste sorten.

Finns Knox snus i andra länder?

Ja, Knox säljs i flera länder runt om i världen.

Innehåller Knox tobak?

Ja, Knox innehåller tobak.