Kaliber är ett portionssnus som produceras av Swedish Match. Snuset har en nära tobakssmak och finns i 5 varianter. Kaliber produkterna finns i formaten original portion, vit portion och Kaliber +. 

Om Kaliber snus

Historien bakom

Kaliber Snus, ett svenskt snusmärke som såg dagens ljus tack vare Swedish Match år 2011, har satt sin prägel på marknaden sedan dess. Redan från början stod varumärket ut genom att vara en pionjär inom salmiakvarianten, vilket visade på deras strävan efter att erbjuda unika smakupplevelser. Under åren har Kaliber fortsatt att växa och utvecklas för att tillgodose en mångfaldig kundbas.

En betydande milstolpe i Kalibers resa var introduktionen av Kaliber Plus-serien år 2016. Denna serie innebar en nyskapande era för varumärket, med en ökad nikotinstyrka och mer robusta prillor. Kaliber Plus-serien riktar sig till snusare som söker en mer intensiv snusupplevelse, både när det gäller smak och nikotinstyrka. Med Kaliber Snus kan du uppleva en harmonisk kombination av tradition och nyskapande, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som vill ha något extra från sin snusupplevelse.

Kaliber snus – Olika varianter

Kaliber är ett portionssnus som erbjuder en mångfald av olika smakvarianter genom sina fem olika sorter: Kaliber Vit Portion och Kaliber Original Portion, vilka först lanserades år 2011. Senare tillkom starkare varianter av dessa, kända som Kaliber Plus. Ett annat tillskott till sortimentet var Kaliber Vit Salmiak, som gjorde sin entré år 2014 och utgör det femte tillskottet i Kaliber-serien.

Med en ljus tobakskaraktär, kryddiga örttoner, och en frisk citrusnot, ackompanjerat av en subtil hint av granatäpple, erbjuder Kaliber-snus en varierad smakpalett som tilltalar en bred kundkrets. Tillverkat av Swedish Match, har Kaliber vunnit popularitet sedan dess lansering 2011. Sortimentet inkluderar original portion, vit portion, vit portion special samt original portion med extra tobaksmak och vit salmiak. År 2016 expanderades sortimentet med Kaliber+ som introducerade två nya sorter med fylligare prillor för en ännu mer intensiv snusupplevelse.

Här är en översikt över varumärkets smakvarianter:

  • Kaliber Vit Portion: En ljus tobakssmak med inslag av citrus, röda bär och örter. Denna variant kommer i ett torrt och vitt format.
  • Kaliber Original Portion: En kombination av traditionell tobakssmak med inslag av citrus och bär.
  • Kaliber Plus Vit Stark Portion: En kraftfull tobakssmak med toner av citrusfrukt och örter. Denna variant har en högre nikotinhalt för en mer intensiv snusupplevelse.
  • Kaliber Plus Original Stark Portion: En djup tobakskaraktär med tillägg av lingon, bergamott, kakao och pomerans. Denna variant har bruna och fuktiga prillor som ger en robust smakprofil.
  • Kaliber Vit Salmiak Portion: En harmonisk blandning av tobakssmak med salmiak, lakritsrot och torkade fikon. Denna variant kommer i ett torrt format med normalstora prillor.

Kaliber Snus – Styrka

Kaliber-snus erbjuder två olika styrkenivåer: normal och stark. Här nedanför presenteras de produkter som tillhör varje kategori:

Normal:

Stark:

Frågor & Svar om Kaliber snus

Vilka är de olika smakvarianterna av Kaliber-snus?

Kaliber-snus erbjuder en mångfald av smakupplevelser, inklusive Kaliber Vit, Kaliber Original, Kaliber Vit Salmiak, Kaliber Plus Vit Stark och Kaliber Plus Original Stark Portion. Varje variant har sin unika smakprofil för att tillfredsställa olika preferenser.

Finns det några starka alternativ inom Kaliber-sortimentet?

Ja, Kaliber erbjuder starkare alternativ för dem som föredrar en kraftfullare snusupplevelse. Dessa inkluderar Kaliber Plus Vit Stark med en nikotinhalt på 13 mg/g och Kaliber Plus Original Stark Portion med en nikotinhalt på 11 mg/g.

Vad är skillnaden mellan normal och stark styrka hos Kaliber-snus?

Skillnaden ligger i nikotinhaltens styrka. Produkterna som ingår i den normala kategorin har en nikotinhalt på cirka 8-8,5 mg/g, medan de starka alternativen har en högre nikotinhalt, vanligtvis mellan 11 och 13 mg/g.

Var kan jag köpa Kaliber-snus?

Kaliber-snus finns tillgängligt på många tobaksbutiker och online återförsäljare runt om i Sverige. Det är också vanligt förekommande på internationella marknader där snus är tillåtet.

Hur skiljer sig Kaliber Plus-serien från övriga Kaliber-produkter?

Kaliber Plus-serien utgör en kraftfullare variant av Kaliber-snus med en högre nikotinhalt. Dessa produkter är särskilt utformade för dem som söker en mer intensiv snusupplevelse och erbjuder robusta smaker och fylligare prillor.