Ettan är ett av Sveriges äldsta och mest respekterade snusmärken, med en anrik historia som sträcker sig tillbaka över två århundraden. Sedan 1822 har Ettan varit synonymt med hög kvalitet och traditionell snustillverkning. Märket har en stark förankring i svensk snuskultur och har genom åren blivit en ikon inom branschen.

Ettans snus präglas av en klassisk tobakssmak med en distinkt och välbalanserad karaktär. Den unika smaken har vunnit lojalitet från generationer av snusare och fortsätter att vara en favorit bland många. Märket erbjuder olika varianter av snus, inklusive lössnus och portionssnus, för att tillgodose olika preferenser och behov hos användaren

Om Ettan Snus

Ettan snus – Snus av Tobak

Upptäck den karakteristiska smaken av Ettan snus, känd för sin kraftfulla, lätt rökiga och okryddade tobakskaraktär. Basingredienserna tobak, salt och vatten skapar en robust grund, med toner av rök och malt som kompletteras av en subtil hint av mörk choklad, vilket ger den ursprungliga tobakssmaken en unik dimension.

Ettan är en del av Swedish Match och är starkt förknippat med tradition och historia. Inom Ettans sortiment återfinns tre huvudtyper av snus: Original Portion, Vit Portion och Lössnus.

White Portion: Denna variant av Ettan är ett torrare snus med en vit påse, vilket ger en långsammare frisättning av smak och nikotin. Utforska Ettan White Portionssnus för en distinkt upplevelse.

Original Portion: För den som föredrar traditionellt färdigpackat snus i bruna påsar, erbjuder Ettan Portionssnus en fuktig yta som möjliggör snabb smak- och nikotinfrisättning.

Lössnus: Ettan Lös är snus i lösförpackning, vilket ger användaren friheten att forma prillan efter personliga preferenser. Upplev den autentiska smaken av lössnus med Ettan Lös.

Ettan snus – Smak och Styrka

Ettan snus utmärker sig med en fokuserad smakprofil som genomsyrar hela sortimentet. Den robusta traditionella tobakssmaken är kärnan, ackompanjerad av tydliga toner av torkat gräs, tjära, malt och en subtil antydan av mörk choklad.

När det kommer till styrka och nikotinhalt erbjuder samtliga produkter en normal styrka, vilken varierar mellan 7,5 och upp till 8,5 mg/g. Här nedanför listar vi varje variant med dess specifika nikotinhalt för att du enkelt ska kunna hitta den styrka som passar dina behov:

Med denna variation kan du välja den perfekta balansen mellan smak och nikotinhalt som passar dig bäst.

Ettan snus – Format

Varumärkets portionssnus erbjuds i ett enhetligt format: Normal. Denna storlek är standard inom traditionell snus och kännetecknas av sina rektangulära prillor som är större än både slim och mini.

Normal – En klassisk storlek som är vanligt förekommande inom snuskategorin och passar dem som föredrar en traditionell snusupplevelse.

Ettan Lös – Det Populäraste Valet

Ettan lös, tillverkat av Swedish Match, är känt för sin traditionella tobakssmak med milda toner och subtila rökiga undertoner. Smaken kan även ha inslag av torkat gräs, tjära och malt, med en hint av mörk choklad. Varje dosa Ettan lös innehåller vanligtvis 42 gram medelkornigt snus med en nikotinhalt på cirka 7,5 mg per gram.

Ursprungligen tillverkades Ettan snus av Ljunglöfs snusfabrik, men sedan dess har Swedish Match tagit över tillverkningen av denna ikoniska snussort. Ettan lös är en av de äldsta och mest välkända snussorterna på marknaden med en lojal kundbas över hela världen. Förpackningen består vanligtvis av en traditionell snusdosapack med 42 gram snus per dosa. Denna populära snussort är lätt tillgänglig på tobaksbutiker och online återförsäljningsplatser där snus säljs.

Historien bakom Ettan

Märkets historia sträcker sig tillbaka till det tidiga 1800-talet då det först introducerades 1822, vilket gjorde det till ett av de allra första snusmärkena i Sverige. Med en robust tobakssmak som sin signatur har produkten behållit sin karaktär genom en bevarad tillverkningsprocess. Swedish Match tog senare över varumärket och har sedan dess kontinuerligt arbetat med att både utveckla och hedra dess historiska arv.

Firandet av varumärkets 200-årsjubileum år 2022 är en hyllning till dess långa och betydelsefulla roll inom den svenska snuskulturen. Genom åren har märket fortsatt att vara synonymt med kvalitet och tradition inom snusvärlden.

Idag fortsätter varumärket att vara en ledande aktör inom traditionellt tobakssnus med en stark betoning på kvalitet och en bevarad smakprofil som hyllar traditionen.

Ettan på Prilljägaren

På Prilljägaren strävar vi efter att underlätta jakten på det perfekta snuset till det bästa priset. Vi jämför priser från olika återförsäljare online för att hjälpa människor att hitta det billigaste snuset på nätet. En av de mest populära och klassiska snussorterna som vi jämför är Ettan.

Ettan, med sin traditionella tobakssmak och distinkta karaktär, är en favorit bland många snusare. Genom vår plattform kan användare enkelt söka efter Ettan och jämföra priser från olika onlinebutiker. Oavsett om det är Ettan Portion, Ettan White Portion eller Ettan Lös, strävar vi efter att erbjuda användarna den mest omfattande och uppdaterade prisinformationen.

Vanliga frågor om Ettan

Vad är Ettan snus och dess historia?

Ettan snus är en populär snussort som har en lång historia som sträcker sig tillbaka till det tidiga 1800-talet. Det introducerades år 1822 och har sedan dess varit en av de mest kända och älskade snussorterna i Sverige.

Vilken är Ettan snus smakprofil?

Ettan snus kännetecknas av en robust tobakssmak med subtila toner av torkat gräs, tjära, malt och en antydan av mörk choklad. Denna distinkta smakprofil har gjort Ettan till en favorit bland många snusare.

Vilka olika typer av Ettan snus finns tillgängliga?

Inom Ettans sortiment finns det tre huvudtyper av snus: Ettan Portion, Ettan White Portion och Ettan Lös. Varje typ har sina egna unika egenskaper och smakprofiler för att tillfredsställa olika preferenser hos snusare.

Vilka är nikotinhalt och styrka hos Ettan snus?

Nikotinhalt och styrka kan variera något mellan olika varianter av Ettan snus. Generellt sett ligger nikotinhalten vanligtvis mellan 7,5 och 8,5 mg per gram, och samtliga produkter erbjuder en normal styrka.

Vad är skillnaden mellan Ettan Portion och Ettan White Portion?

Ettan Portion är traditionellt fuktat snus i bruna påsar med en snabbare frisättning av smak och nikotin. Ettan White Portion är däremot torrare och har en vit påse som ger en långsammare frisättning av smak och nikotin.

Var kan man köpa Ettan snus?

Ettan snus finns tillgängligt på många tobaksbutiker och online återförsäljare runtom i Sverige. Det är också vanligt förekommande på internationella marknader där snus är tillåtet.

Vilka är fördelarna med att välja Ettan snus?

Förutom dess distinkta tobakssmak och långa historia, uppskattar många Ettan-snusare även dess höga kvalitet, tillförlitlighet och traditionella smakprofil som gör den till ett pålitligt val för snusentusiaster över hela världen.