Skurf är ett snusvarumärke som har sitt ursprung och sin produktion i Sävsjö. Snuset finns i formaten lös, portion, white, slim och extra strong och i många olika smaker. De är kända för sin vita snusdosa. På Prilljägaren listar vi de billigaste alternativen på Skruf Snus, och hjälper dig att hitta det billigaste snuset på nätet.

Om Skruf Snus

Vad erbjuder Skruf Snus?

Skruf Snus erbjuder idag ett brett utbud av snusvarumärken, inklusive Skruf, Knox, och Smålands Brukssnus, samt tobaksfria alternativ genom Skruf Super White och ZONE X. Deras portionssnus finns i många olika smaker och storlekar, vilket gör att det finns något för alla preferenser.

De tobaksfria prillorna från Skruf Super White och ZONE X är tillverkade av växtfibrer, vilket innebär att de inte missfärgar tänderna. Dessa prillor erbjuder en modern snusupplevelse utan tobak, vilket gör dem till ett populärt val för den som vill undvika tobaksprodukter.

Med detta breda sortiment fortsätter Skruf Snus att möta konsumenternas varierande behov och preferenser, samtidigt som de erbjuder innovativa och traditionella snusalternativ.

Historien bakom Skruf Snus

När Skruf Snus påbörjade sin resa 2002 var det få som trodde på deras potential. Grundarna visste att uppgiften skulle bli svår, men såg en unik möjlighet att utmana det dåvarande snusmonopolet och erbjuda ett modernt alternativ. Trots utmaningarna lyckades Skruf Snus göra en stor inverkan på marknaden. Idag är de Nordens näst största snustillverkare med över 300 medarbetare och fortsätter att växa.

Skruf Snus är stolta över att ha lyckats som utmanare, men de nöjer sig inte med det. Tvärtom, deras resa har bara börjat. De har gjort sig kända för att alltid sätta kunden i fokus och analysera marknaden för att identifiera nya möjligheter. Denna kundcentrerade strategi har lett till utvecklingen av populära produkter som Knox – Sveriges mest sålda snusstock.

Redan 2003 introducerade Skruf Snus den första vita snusdosan, som nu har blivit en klassiker. Deras framgångar har sporrat dem att fortsätta vara innovativa och att överraska marknaden med nya idéer och produkter. Genom att ständigt tänka nytt och vara snabbfotade har Skruf Snus cementerat sin plats som en framstående aktör på den svenska och norska marknaden.

Skruf Snus – Smaker

Skrufs-smaker:

 • Nordic Liquorice (klassisk lakrits)
 • Traditionell (tobak och bergamott)
 • Fresh (spearmint)
 • Tranbär (tranbär)

Skruf Snus – Styrka och Nikotinhalt

Skruf Snus erbjuder ett brett utbud av nikotinstyrkor för att passa alla snusares behov. Här är en översikt över deras olika produkter och nikotinhalt (milligram nikotin per prilla):

 • Skruf No. 10 Fresh Superslim White Portion: 4,4 mg (normal/mild)
 • Skruf No. 02 Fresh Slim White Portion: 9,7 mg (normal)
 • Skruf No. 08 Nordic Liquorice Slim White Portion: 9,7 mg (normal)
 • Skruf No. 25 Original Slim White Portion: 10,4 mg (stark)
 • Skruf No. 22 Original White Portion: 10,8 mg (stark)
 • Skruf No. 19 Tranbär White Portion: 10,8 mg (stark)
 • Skruf No. 27 Original Portion: 11,7 mg (stark)
 • Skruf No. 26 Original Stark Slim White Portion: 11,8 mg (stark)
 • Skruf No. 23 Stark White Portion: 12,6 mg (stark)
 • Skruf No. 28 Stark Portion: 14,4 mg (stark)
 • Skruf No. 04 Fresh Stark Slim White Portion: 14,5 mg (stark)
 • Skruf No. 24 Extra Stark White Portion: 15,3 mg (extra stark)
 • Skruf No. 05 Fresh Extra Stark Slim White Portion: 16,6 mg (extra stark)
 • Skruf No. 29 Extra Stark Portion: 17,1 mg (extra stark)

Storlekar och Format på Skrufs Prillor

Skrufs snus kommer i flera olika storlekar och format för att tillgodose olika preferenser:

 • Original Portion: Den klassiska varianten med en vikt på 0,9 gram.
 • Slim Portion: En smalare variant som väger 0,69 gram.
 • Superslim Portion: En ännu smalare variant som väger endast 0,55

Skruf Snus Tillverkningsprocess

Från Planta till Prilla

Sedan 2002 har Skruf Snus producerat några av Sveriges mest populära snussorter i sin egen fabrik i Sävsjö. Men hur skapas egentligen en av Sveriges mest uppskattade prillor? Följ med på resan från tobaksplanta till färdig prilla.

Tobak utgör huvudingrediensen i Skruf Snus produkter. Förutom tobak använder de vatten från närliggande Vallsjön, salt för att förstärka smaken, smakaromer, surhetsreglerande medel och fuktighetsbevarande medel. Varje ingrediens är noggrant avvägd för att ge den bästa snusupplevelsen. Det krävs mycket hantverk, kvalitetskontroller och expertis för att skapa en välbalanserad prilla.

Krav på Karaktär och Kvalitet

Skruf Snus produkter är kända för sin karaktär, som noggrant formas genom hela produktionsprocessen. Tobaken odlas i Afrika, USA och Sydostasien, och valet av plantor och leverantörer är avgörande. Varje region bidrar med unika egenskaper som tillsammans skapar den karakteristiska smaken i Skruf Snus.

För att säkerställa hållbar tobaksproduktion ställs höga krav på både kvalitet och böndernas välfärd. Skruf Snus lägger stor vikt vid att stödja hållbara odlingsmetoder och böndernas försörjning, vilket är en viktig del av deras verksamhet.

Hantverk och Kvalitetskontroll

I fabriken i Sävsjö genomgår tobaken en rigorös process för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Smakämnen tas fram i Skrufs eget smaklab för att skapa en välbalanserad och njutbar snusupplevelse. Genom noggranna kvalitetskontroller och ett passionerat hantverk levererar Skruf Snus produkter som uppskattas av konsumenter över hela Sverige.

Denna omsorg om detaljer och kvalitet har gjort Skruf Snus till ett ledande namn inom snusindustrin. Deras engagemang för hållbarhet, hantverk och smakupplevelse är centrala aspekter som fortsätter att driva deras framgångar på marknaden.

FAQ om Skruf Snus

Vad är nikotinstyrkan i Skruf snus?

Skruf snus erbjuder ett brett utbud av nikotinstyrkor, från milda varianter med 4,4 mg nikotin per prilla till extra starka alternativ med upp till 17,1 mg nikotin per prilla. Detta gör det möjligt för snusare att välja en styrka som passar deras preferenser.

Vilka storlekar och format finns tillgängliga för Skruf snus?

Skruf snus finns i flera olika format: original portion, slim portion och superslim portion. Original portion väger 0,9 gram, slim portion väger 0,69 gram, och superslim portion väger 0,55 gram. Alla format är lika långa men slim och superslim är smalare än original.

Innehåller Skruf snus tobak?

Ja, de flesta av Skrufs snusprodukter innehåller tobak. Men Skruf erbjuder även tobaksfria prillor under varumärkena Skruf Super White och ZONE X, som består av växtfiber och missfärgar inte tänderna.

Vilka smaker finns tillgängliga i Skruf snus?

Skruf snus erbjuder en rad olika smaker, inklusive traditionella tobakssmaker samt mer unika varianter som tranbär, lakrits och mint. Skruf har också innovativa smaker som Nordic Liquorice och Fresh.

Vad är Skruf Super White och ZONE X?

Skruf Super White och ZONE X är Skrufs tobaksfria prillor. Dessa prillor består av växtfiber och missfärgar inte tänderna, vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för snusare som vill undvika tobak men fortfarande vill ha en nikotinkick.

Hur skiljer sig Skrufs olika portionssnus från varandra?

Skrufs olika portionssnus skiljer sig i både vikt och storlek. Original portion är standardstorleken, slim portion är smalare och väger mindre, och superslim portion är ännu smalare och lättare. Alla varianter har en fuktig yta, men de vita portionerna är torrare och ger en mindre rinnig snusupplevelse.

Var tillverkas Skruf snus?

Skruf snus tillverkas i Sävsjö, Sverige. Fabriken använder noggrant utvalda ingredienser inklusive tobak från Afrika, USA och Sydostasien samt vatten från Vallsjön nära fabriken. Hög kvalitet och hållbarhet är viktiga fokusområden i deras tillverkningsprocess.