Under 2022 genomförde varumärket VELO en varumärkesförändring från det tidigare LYFT. Trots namnbytet förblir smakerna och nikotinstyrkan densamma som tidigare under LYFT-varumärket.

VELO erbjuder ett brett utbud av nikotinpåsar utan tobak, presenterade i deras diskreta format. Deras produkter riktar sig främst till snusare som föredrar tobaksfria alternativ. Med en mångfald av smaker, från klassiska tobakssmaker till olika mintalternativ. Produkterna är utformade för att ge användarna en bekväm och diskret snusupplevelse utan tobak, vilket har gjort VELO till ett populärt val inom snusindustrin.

Några populära smaker är bland annat Velo Ice Cool (Crispy Peppermint), Velo Royal Purple (Groovy Grape), Velo Ruby Berry (Blushy Berry) och Velo Tropic Breeze (Breezy Mango).

VELO Snus – Historia

Från EPOK till LYFT

Velo snus, med dess föregångare Epok, introducerades först på marknaden 2014 och etablerade sig snabbt som en pionjär genom att erbjuda ett helt vitt snus. Denna innovation, som var resultatet av en vattenbaserad rengöringsprocess, skiljde sig markant från traditionella snusprodukter genom att behålla sin vita färg, både före och efter användning. British American Tobacco (BAT), en gigant inom tobaksindustrin, såg potentialen i Epok och förvärvade varumärket 2017, vilket ledde till en omvandling till Lyft och markerade början på en ny era för tobaksfria nikotinpåsar.

LYFT blir VELO

År 2022 tog Velo snus ett steg längre i sin evolution genom att sammanföra Lyft och Velo under ett och samma namn. Denna strategiska ompositionering var inte bara en ombranding; det var en del av en större ambition att stärka Velos position på den globala marknaden. Genom att förena de två varumärkena under en flagg, syftade BAT till att förenkla produktutbudet och stärka sin närvaro i segmentet för tobaksfria nikotinprodukter.

Idag står Velo som ett av de ledande namnen inom industrin för tobaksfria nikotinprodukter, med ett imponerande sortiment av smaker och styrkor som tillgodoser en bred konsumentbas. Från sina tidiga dagar som Epok till den nuvarande globala närvaron som Velo, har varumärkets resa varit en kontinuerlig strävan efter innovation och anpassning. Denna evolution har inte bara omfattat produktdesign och smakprofiler utan också strävat efter att erbjuda användarna ett mindre skadligt alternativ till traditionellt tobaksbruk.

VELO Re-design: Nya Namn, Samma Kvalité

VELOs varumärkesförnyelse innebär en viktig milstolpe i företagets strävan efter innovation och kundfokus. Vid början av 2024 genomförde VELO en omfattande omgestaltning av sitt produktsortiment, vilket inkluderade nya produktnamn och förbättrad dosdesign. Denna förändring är en del av VELOs långsiktiga strategi för att stärka sitt varumärke på internationell nivå och förbättra kundupplevelsen.

Företaget, tidigare känt som Lyft snus, bytte namn till VELO redan år 2022, vilket var det första steget i deras omprofilering. Med den senaste uppdateringen fortsätter VELO att befästa sin position på den globala marknaden genom att erbjuda produkter som inte bara behåller sin ursprungliga kvalitet och smakprofil, utan även presenterar sig i en ny och mer attraktiv design.

VELO Idag

Idag är VELO en etablerad aktör på den globala snusmarknaden och fortsätter att locka konsumenter med sina innovativa produkter och spännande smaker. Med sin historia av innovation, kvalitet och mångfald har VELO blivit en favorit bland snusare världen över och fortsätter att vara en ledande kraft inom branschen.

VELO Snus – Smaker, Innehåll, Styrka, Och Format

Velo erbjuder en mångfald av smaker för alla smaklökar. Från Velo med mintsmak, såsom Crispy Peppermint, Spiffy Spearmint och Peppermint Storm, till exotiska fruktsmaker som Breezy Mango, finns det en smak för varje tillfälle. För de som söker något unikt, erbjuder Velo smaker som Nutty Virginia med tobakstoner, Punchy Lime med en frisk limekaraktär och Iced Melon med en uppfriskande smak av vattenmelon och mynta. Andra spännande smaker inkluderar Blushy Berry, Lime Flame och Groovy Grape.

Smaker med VELO Snus Nya Namn:

Velo Mint Velo Witty Spearmint
Velo Tropic Breeze Velo Breezy Mango
Velo Ruby Berry Velo Blush Berry
Velo Ice Cool Slim Velo Crispy Peppermint
Velo Liquorice Velo Lofty Liquorice
Velo Carribean Spirit Velo Twisted Pineapple
Velo Freeze X-Strong Velo Mighty Peppermint
Velo Elderflower Spritz Velo Zesty Elderflower
Velo Royal Purple Mini Velo Groovy Grape Mini
Velo Easy Mint Mini Velo Spiffy Spearmint Mini
Velo Ice Cool Mini Velo Crispy Peppermint Mini
Velo Frosty Grapefruit Velo Arctic Grapefruit
Velo Iced Melon Mini Velo Wintery Watermelon Mini
Velo Royal Purple Strong Velo Groovy Grape Strong
Velo Fresh Jalapeño Velo Lime Flame
Velo Freeze Ultra Velo Mighty Peppermint (14 mg)
Velo Freeze Max Velo Mighty Peppermint (17 mg)
Velo Eucalyptus Velo Zingy Eucalyptus
Velo Cool Storm Velo Peppermint Storm

Innehållet i VELO Snus

VELO snus prillor består av en unik blandning av växtbaserade material, inklusive cellulosafibrer från tall, nikotin, sötningsmedel, vatten och smaksättare. Dessa prillor är helt fria från tobak och socker, vilket ger en naturlig och mångsidig snusupplevelse.

VELO Snus – Styrka

Snuset från Velo erbjuds i olika styrkor för att passa olika preferenser. Från Normal, som har en standard nikotinhalt, till MAX för de som föredrar en kraftig nikotinstyrka. Varumärket inkluderar även styrkorna strong, X-strong och ULTRA, alla med höga nikotinhalter för att tillgodose olika behov och preferenser.

  • Normal Mini (1 plupp) – 8 mg nikotin per gram
  • Normal Mini (2 pluppar) – 12 mg nikotin per gram
  • Strong Mini (3 pluppar) – 16 mg nikotin per gram
  • Normal Slim (2 pluppar) – 8 mg nikotin per gram
  • Stark Slim (3 pluppar) – 14,3 mg nikotin per gram
  • Extra Stark Slim (4 pluppar) – 15,6 mg per gram
  • ULTRA Stark Slim (5 pluppar) – 20 mg per gram
  • MAX Stark Slim (6 pluppar) – 24 mg per gram

VELO Snus – Format

VELO Snus erbjuder en innovativ lösning för dem som söker en tobaks- och nikotinfri snusupplevelse. Varumärket, som ständigt utvecklas och förnyas, erbjuder sina produkter i två distinkta format: Slim och Mini. Dessa format är noggrant utformade för att tillgodose olika användarbehov och preferenser, och finns tillgängliga i ett brett urval av smaker och styrkor.

VELO Slim-formatet består av smala och långa portioner som är designade för att erbjuda en diskret och bekväm användarupplevelse. Denna design gör att portionerna passar perfekt under läppen utan att vara för påtagliga, vilket gör dem idealiska för dem som vill ha en subtil och långvarig njutning.

VELO Mini-formatet erbjuder ännu mindre och mer kompakta portioner, vilket gör dem perfekta för användare som föredrar en minimal känsla under läppen. Dessa små portioner är lätta att bära med sig och använda när som helst, vilket gör dem praktiska för en snabb och bekväm uppfräschning.

VELO Freeze – ett intensivt alternativ

Utforska den starkare sidan av VELO med serien VELO Freeze. Med alternativ som VELO Freeze Max (17 mg per prilla), VELO Freeze Ultra (14 mg per prilla) och VELO Freeze X-Strong (också 14 mg per prilla), erbjuder dessa prillor en kraftfull smakupplevelse för den som söker det.

Skillnaden mellan LYFT Snus och VELO Snus

Tidigare känt som LYFT, har snus nu tagit namnet VELO. Trots namnändringen förblir produkten densamma, med samma höga kvalitet. British American Tobacco har omformulerat LYFT som ett premiumvarumärke med skandinavisk design, vilket ger en förbättrad känsla av elegans.

Hur VELO Expanderar Globalt: Distribution, Närvaro, Forskning, Och Utveckling

VELO – Global Närvaro och Distribution

En av VELOs styrkor är dess globala närvaro och distribution. Genom att etablera partnerskap och distributionsnätverk över hela världen når VELO en bred konsumentbas. Genom sina strategiska placeringar i både fysiska butiker och online-plattformar kan VELO nå ut till kunder på alla nivåer och på olika marknader.

VELO – Forskning och Utveckling

Bakom VELOs framgång ligger också en dedikerad forsknings- och utvecklingsavdelning som arbetar kontinuerligt med att förbättra och förnya produkterna. Genom att investera i innovation och teknologi strävar VELO efter att ligga i framkant av snusindustrin och erbjuda konsumenter nya och spännande alternativ.

VELO – Hållbarhet och Framtidutsikter

VELO – Hållbarhetsinitiativ

Som ett globalt företag är VELO medvetet om sitt ansvar för miljön och samhället. Genom olika hållbarhetsinitiativ arbetar VELO för att minska sin påverkan på miljön och stödja lokala samhällen där de är verksamma. Detta inkluderar åtgärder som att minska koldioxidutsläpp, främja återvinning och stödja lokala välgörenhetsorganisationer.

VELO – Framtidsutsikter och Innovationer

Med en stark grund och en öppenhet för innovation är VELO väl positionerat för framtida tillväxt och utveckling. Genom att fortsätta att lyssna på konsumenternas behov och investera i forskning och utveckling kan VELO förbli en ledande aktör inom snusindustrin och fortsätta erbjuda kunder över hela världen högkvalitativa och innovativa produkter.

VELO hos Prilljägaren:

På Prilljägaren kan du jämföra priser på VELO från olika återförsäljare online. Vi hjälper dig att hitta din favorit till det bästa priset. Det är alltid vårt mål.

Vanliga frågor om VELO Snus:

I vilka länder säljs VELO Snus?

VELO är populärt försäljningsmässigt i flera länder utanför Sverige, som Storbritannien, Tyskland, Österrike och Schweiz. Men listan över länder där det säljs växer snabbt och ständigt, vilket visar på varumärkets imponerande globala expansionstakt.

Innehåller VELO Snus tobak?

Nej, VELO innehåller inte tobak.

Vad kostar VELO Snus?

VELO blir billigare desto mer du köper, som 10 och 30-pack. Du kan bläddra här för att hitta det billigaste alternativet på VELO snus från olika återförsäljare online.

Hur länge håller effekten av VELO Snus?

Effekten av Velo snus varierar beroende på styrka och individuell tolerans.

Har VELO nikotinfritt snus?

Ja. VELO inkluderar också nikotinfria alternativ som bygger på smaker från deras tidigare ordinarie sortiment, såsom Cool Storm, Ice Cool och Tropic Breeze.

Hur många prillor finns det i en dosa VELO?

I en dosa VELO finns det 20 prillor.

Är det någon skillnad mellan LYFT och VELO?

Det enda som skiljer VELO från LYFT är namnet och en ny design på dosorna. VELO tillverkas på samma sätt, innehåller samma högkvalitativa ingredienser och produceras av samma tillverkare.

Vilka smaker har VELO?

VELO erbjuder en mängd olika smaker för olika preferenser. En lista på de populäraste smakerna finns listade i texten ovan.