Göteborgs Rapé är ett populärt snusmärke tillverkat av Swedish Match, med en lång historia som sträcker sig tillbaka till dess lansering år 1919. Det är känt för sin unika smakprofil som kombinerar tobak med inslag av citrus och lavendel. Märket erbjuder olika varianter av portionssnus och lössnus för att tilltala olika preferenser bland snusare. Hos Prilljägaren kan du jämföra priser på Göteborgs Rapé snus och hitta det bästa erbjudandet för din nästa dosa. Utforska det breda utbudet av Göteborgs Rapé.

Om Göteborgs Rapé

Snus från Göteborgs Rapé

Göteborgs Rapé, skapad av Swedish Match, har sitt ursprung i den svenska staden Göteborg, en viktig knutpunkt för handel och sjöfart. Namnet “Rapé” härstammar från franskan och betyder “riven”, vilket hänvisar till den fina malningen av tobaken. Den internationella handel som blomstrade i Göteborg under tidigt 1900-tal bidrog till varumärkets unika smakprofil genom införandet av exotiska kryddor och smaker som blev en del av dess signatur:

Göteborgs Rapé – Format

 • Göteborgs Rapé Lössnus: Den traditionella formatet för de som föredrar att forma sin egen prilla. Lös snus ger en mer autentisk upplevelse och tillåter användaren att anpassa storleken och formen på prillan efter eget tycke.
 • Göteborgs Rapé Portionsnus: Förpackade prillor som erbjuder enkel användning och mindre kladd. Portioner är praktiska och lätta att använda, vilket gör dem till ett populärt val för många snusare.
 • Göteborgs Rapé White Portion: Torr på utsidan men fuktig på insidan för en långvarig smak. White portioner minskar rinnigheten och håller smaken längre, vilket gör dem idealiska för långvarig användning.
 • Göteborgs Rapé White Mini Portion: Mindre prillor som är diskreta och lätta att använda. Mini portioner är perfekta för dem som föredrar en mindre och mer diskret prilla utan att kompromissa med smaken.

Göteborgs Rapé – Styrka och Nikotinhalt

Nikotinhalten i Göteborgs Rapé varierar beroende på snustyp och format. Här är en detaljerad översikt över de olika nikotinhalterna:

Snustyp Nikotinhalt
Original 8,5 mg/g nikotinhalt
White Portion 8 mg/g nikotinhalt
Lössnus 7,5 mg/g nikotinhalt

Normalstarkt Snus

 • Göteborgs Rapé White Portion: Nikotinhalten i Göteborgs Rapé White Portion är 0,8%, vilket ger en mild och långvarig snusupplevelse. Dessa vita portioner är torrare, vilket minskar rinnigheten och gör dem mer bekväma att använda under längre perioder.
 • Göteborgs Rapé Lössnus: För de som föredrar lössnus, erbjuder Göteborgs Rapé en nikotinhalt på 0,75%. Denna variant ger en autentisk snusupplevelse där användaren kan forma sin egen prilla och anpassa storleken efter eget tycke.

Starkare Alternativ

 • XR Göteborgs Rapé Slim White Portion Strong: För de som söker en starkare snusupplevelse, erbjuder XR Göteborgs Rapé Slim White Portion Strong en högre nikotinhalt på 1,35%. Dessa slim-portioner kombinerar bekvämligheten av en vit portion med en kraftigare nikotinleverans, vilket gör dem idealiska för användare som vill ha en starkare effekt utan att kompromissa med smak eller komfort.

Göteborgs Rapé – Smaker

Göteborgs Rapé är ett ikoniskt snusmärke som erbjuder en rad smakvarianter, var och en med sin unika kombination av smaker som förhöjer den traditionella tobaksbasen. Med influenser från enbär, lavendel, trä och citrus, har Göteborgs Rapé skapat en distinkt smakprofil som tilltalar många snusentusiaster.

Göteborgs Rapé Original:

 • Smakprofil: Traditionell tobakssmak med inslag av citrus, cederträ, lavendel och enbär.
 • Beskrivning: Denna variant erbjuder en fuktig yta som ger en snabb och kraftfull frisättning av både smak och nikotin. Perfekt för de som uppskattar en klassisk snusupplevelse med en komplex och balanserad smak.

Göteborgs Rapé White Portion:

 • Smakprofil: Samma smak som originalet med tobak, enbär, lavendel, trä och citrus.
 • Beskrivning: Vit Portion är torrare och ger mindre rinnighet, vilket gör den bekväm att använda under längre perioder. Den torra ytan bibehåller smaken längre och ger en jämnare nikotinleverans.

Göteborgs Rapé White Lingon:

 • Smakprofil: Originalsmaken kombinerad med inslag av vilda bär och lingonbär.
 • Beskrivning: Denna variant tillför en frisk och syrlig ton av lingonbär, vilket kompletterar den traditionella tobakssmaken och skapar en unik och spännande smakprofil.

Göteborgs Rapé Lössnus:

 • Smakprofil: Tobak, trä, citrus, enbär samt lavendel.
 • Beskrivning: Lössnuset ger användaren möjlighet att forma sin egen prilla, vilket ger en mer personlig snusupplevelse. Smaken är samma som originalet, med en rik och balanserad profil.

Göteborgs Rapé Mini:

 • Smakprofil: Samma traditionella smak som Original Portion med tobak, trä, citrus, enbär samt lavendel.
 • Beskrivning: Mini-varianten är mindre i storlek men erbjuder samma rika smakprofil. Perfekt för de som föredrar en diskretare snusupplevelse.

Göteborgs Rapé Gullbergs Kaj:

 • Smakprofil: Toner av rosmarin och rabarber, tillsammans med den traditionella tobakssmaken med inslag av citrus, cederträ, lavendel och enbär.
 • Beskrivning: Denna specialutgåva kombinerar unika smaker som rosmarin och rabarber, vilket ger en komplex och förfinad smakupplevelse. Perfekt för de som söker något annorlunda och exklusivt.

 

Historien om Göteborgs Rapé Snus

Göteborgs Rapé är en klassiker inom snusvärlden, känt för sin distinkta smak och rika historia. Etablerat 1919 av Swedish Match, har Göteborgs Rapé en historia som sträcker sig långt tillbaka, där dess rötter ligger djupt förankrade i den svenska sjöfartskulturen från 1800-talet.

Ursprung av Göteborgs Rapé

Göteborgs Rapé har sina rötter i de svenska hamnarna under 1850-talet, en tid då sjömän från Sverige utforskade världshaven. Dessa sjömän utvecklade en speciell snusblandning genom att samla ingredienser från olika delar av världen, vilket lade grunden för vad som senare skulle bli Göteborgs Rapé.

Viktiga Årtal i Göteborgs Rapés Historia:

 • 1850-talet: Ursprungligen utvecklades snusblandningen av svenska sjömän i Göteborgs hamn. Denna period var avgörande för snusets utveckling och blandning.
 • 1915: Det svenska tobaksmonopolet tog över all snusproduktion i Sverige, vilket var ett viktigt steg mot skapandet av Göteborgs Rapé som vi känner det idag.
 • 1919: Officiell registrering av Göteborgs Rapé som ett eget varumärke. Detta markerar den formella starten för Göteborgs Rapé.
 • 1970-talet: Swedish Match lanserade det första portionssnuset, vilket revolutionerade snusmarknaden.
 • 2000-talets början: Introduktionen av vit portion snus, som erbjöd en ny upplevelse med mindre rinnighet och längre hållbarhet.
 • 2015: Göteborgs Rapé Original återintroducerades efter starka konsumentönskemål.

 

Göteborgs Rapé FAQ

Vilka varianter av Göteborgs Rapé finns det?

Göteborgs Rapé finns i flera olika varianter, inklusive:

Vilka smaker har Göteborgs Rapé?

Göteborgs Rapé har en distinkt smakprofil som varierar beroende på varianten. Den traditionella smaken kombinerar tobak med inslag av enbär, lavendel, trä och citrus. Specifika varianter har ytterligare smaker som lingonbär och rosmarin.

Hur starkt är Göteborgs Rapé snus?

Nikotinhalten i Göteborgs Rapé varierar beroende på typ och format:

 • Göteborgs Rapé White Portion: 0,8% nikotin
 • XR Göteborgs Rapé Slim White Portion Strong: 1,35% nikotin
 • Göteborgs Rapé Lössnus: 0,75% nikotin
Original 8,5 mg/g nikotinhalt
White Portion 8 mg/g nikotinhalt
Lössnus 7,5 mg/g nikotinhalt

Vad betyder “Rapé” i Göteborgs Rapé?

“Rapé” är franska för “riven” och refererar till den ursprungliga metoden att riva tobaksbladen för snustillverkning.

Var kan jag köpa Göteborgs Rapé?

Göteborgs Rapé finns att köpa hos de flesta tobaksbutiker, både fysiska och online. För specifika återförsäljare, besök Swedish Matchs officiella hemsida eller andra pålitliga snusbutiker online.

Hur förvarar jag Göteborgs Rapé bäst?

För att bevara smak och fuktighet bör Göteborgs Rapé förvaras svalt, helst i kylskåp. Se till att förpackningen är väl försluten för att förhindra att snuset torkar ut.

Hur länge har Göteborgs Rapé funnits?

Göteborgs Rapé har funnits sedan 1919 som ett officiellt varumärke, men dess historia går tillbaka till 1850-talet då svenska sjömän började skapa specifika snusblandningar.

Vilken är den mest populära varianten av Göteborgs Rapé?

Göteborgs Rapé Original och Göteborgs Rapé White Portion är bland de mest populära varianterna, kända för sin balanserade smak och höga kvalitet.

Vad skiljer Göteborgs Rapé White Portion från Original?

Göteborgs Rapé White Portion har en torrare yta jämfört med Original, vilket minskar rinnigheten och ger en längre hållbarhet av smaken.

Är Göteborgs Rapé ett ekologiskt snus?

Göteborgs Rapé innehåller naturliga ingredienser, men det är inte certifierat som ekologiskt. Swedish Match arbetar dock kontinuerligt med hållbarhetsfrågor och kvalitetskontroller.

Hur påverkar nikotinmängden smaken?

Nikotinmängden påverkar inte direkt smaken, men högre nikotinhalt kan ge en starkare känsla vid användning. Smaken i Göteborgs Rapé kommer främst från dess unika blandning av tobak och smakämnen.