ZoneX är tobaksfria portionspåsar som med hjälp av innovativ teknologi är skapade i bambufiber och kommer i de tre olika smakerna Cold blast, Mint breeze och Berry fresh. Snuset finns i nikotinnivåerna normalstark, stark och extra stark. 

ZONE X tillverkas av det smålländska bolaget Skruf Snus som är en av nordens största tillverkare av olika snusprodukter.

Om ZONE X Snus

Bakgrunden till ZONE X Snus

ZONE X snus, en produkt utvecklad av Skruf Snus, har snabbt etablerat sig som en ledande aktör inom den tobaksfria snusindustrin. Sedan sin lansering har ZONE X blivit populär både i Sverige och internationellt, tack vare sitt fokus på produktutveckling, kvalitet och innovation.

Varumärket ZONE X skapades för att möta den ökande efterfrågan på tobaksfria alternativ. Skruf Snus, företaget bakom ZONE X, strävar efter att leverera produkter som inte bara är innovativa utan också uppfyller högsta kvalitetsstandarder och erbjuder en överlägsen användarupplevelse. Denna filosofi har varit central för varumärkets framgång.

Vid produktionen av ZONE X används moderna metoder och noggrant utvalda ingredienser för att säkerställa en konsekvent och högkvalitativ produkt. Varje detalj i tillverkningsprocessen, från råmaterial till färdig produkt, speglar Skruf Snus engagemang för kvalitet och användarupplevelse.

ZONE X snus erbjuder ett brett utbud av smaker och nikotinstyrkor, vilket gör det möjligt för användarna att hitta något som passar deras personliga preferenser. Genom att kombinera innovativa smaker med en tobaksfri bas, har ZONE X snabbt blivit ett populärt val för dem som söker ett alternativ till traditionellt snus.

Skruf Snus har med ZONE X visat att det är möjligt att skapa en framgångsrik och kvalitativ produkt utan att kompromissa med användarupplevelsen, vilket har bidragit till varumärkets starka position på marknaden.

Vad är ZONE X Snus?

Vitt snus, även känt som all white eller tobaksfritt snus, kännetecknas av sin vita färg och frånvaron av tobak. Istället för tobak används andra ingredienser för att skapa en liknande upplevelse av smak och nikotin. Zone X från Skruf Snus AB har etablerat sig som en ledande aktör inom den tobaksfria snusindustrin, med fokus på hög kvalitet och innovativa produkter.

ZONE X – Smaker, Styrka, och Format

Snusmärkets nikotinpåsar presenterar ett brett utbud av smaker, från Cold Blast och Mint Breeze till Berry Fresh, vilket innebär att det finns något för varje smakpreferens. En särskilt omtyckt smak från varumärket är Cosmic Blast, som förenar sötman från tropiska frukter med citrusens friska toner. Zone X smaker är noga utformade för att erbjuda en unik och distinkt upplevelse för användarna.

ZONE X Smaker

Produkter Smaker
Zone X Cold Blast Smak av mint
Zone X Berry Fresh Smak av bär
Zone X Cosmic Blast Smak av tropiska frukter och citrus
Zone X Southern Storm Smak av frukt
Zone X Mint Breeze Smak av mint
Zone X Dark Flow Smak av lakrits och mörka bär
Zone X Hot Beat Smak av kryddiga toner
Zone X Berry Fresh Smak av bär och mint

ZONE X – Styrka och Nikotinhalt

Varumärkets sortiment inkluderar snus i tre olika styrkenivåer: normal, stark och extra stark. För att enkelt identifiera vilken styrka som passar dig bäst, behöver du bara vända på dosan och ta en titt på ovansidan.

Här nedanför redovisas alla tre styrkenivåer tillsammans med deras specifika nikotininnehåll:

  • Normal (2 pluppar): 7 mg nikotin per gram
  • Stark (3 pluppar): 13 mg nikotin per gram
  • Extra Stark (4 pluppar): 15-16 mg nikotin per gram

ZONE X – Format

Alla ZONE X-produkter finns i slimformat, vilket kännetecknas av en smal och avlång prilla. Slimformatet är något mindre än standardformatet “normal” men större än “mini”. Detta format är noggrant designat för att passa bekvämt under läppen, vilket ger en diskret och bekväm användarupplevelse.

ZONE X: Tillverkningsprocess

Från Planta till ZONE X Prilla

Sedan lanseringen har ZONE X, tillverkat av Skruf Snus, etablerat sig som en framstående aktör inom tobaksfritt snus. Den tillverkas i samma moderna fabrik i Sävsjö, där precision och kvalitet är i fokus. Men hur skapas en av marknadens mest eftertraktade tobaksfria prillor? Följ med på resan från råvara till färdig ZONE X prilla.

Tobaksfri snus kräver noggrant utvalda ingredienser. I ZONE X används växtfibrer som bas istället för tobak, vilket gör produkten fri från tobaksfläckar på tänderna. Förutom växtfibrer innehåller produkten vatten från närliggande Vallsjön, salt, smakaromer, surhetsreglerande medel och fuktighetsbevarande medel. Varje ingrediens är noggrant avvägd för att ge den bästa snusupplevelsen. Hantverk, kvalitetskontroller och expertis är avgörande för att skapa en välbalanserad ZONE X prilla.

Krav på Karaktär och Kvalitet i ZONE X

ZONE X är känt för sin innovativa karaktär och höga kvalitet, noggrant formad genom hela produktionsprocessen. Växtfibrerna som används är av högsta kvalitet och kommer från utvalda leverantörer. Genom att välja ingredienser från olika regioner säkerställer ZONE X att varje produkt har unika egenskaper som bidrar till dess distinkta smak och känsla.

För att säkerställa en hållbar och högkvalitativ produktion ställs höga krav på både ingrediensernas kvalitet och leverantörernas hållbarhetspraxis. ZONE X engagerar sig i att stödja hållbara metoder och förbättra försörjningskedjan, vilket är en viktig del av deras verksamhet.

Hantverk och Kvalitetskontroll av ZONE X

I fabriken i Sävsjö genomgår ingredienserna en noggrann process för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Smakämnen utvecklas i ZONE X eget smaklab för att skapa en välbalanserad och njutbar snusupplevelse. Genom noggranna kvalitetskontroller och passionerat hantverk levererar ZONE X produkter som uppskattas av konsumenter över hela världen.

ZONE X omsorg om detaljer och kvalitet har gjort dem till ett ledande namn inom tobaksfritt snus. Deras engagemang för hållbarhet, hantverk och smakupplevelse är centrala aspekter som fortsätter att driva deras framgångar på marknaden.

Vanliga frågor om ZONE X snus:

Innehåller ZONE X tobak?

Nej. Zone X är en helt tobaksfri produkt. Istället för tobak används nikotin och smaker för att återskapa en liknande upplevelse som traditionellt snus, men helt utan tobak.

Vem äger ZONE X snus?

Zone X ägs av Skruf Snus.

Hur många prillor är det in en dosa ZONE X?

En Zone X dosa innehåller 24 prillor.

Hur påverkar ZONE X tänderna?

Eftersom ZONE X är tobaksfritt, minskar det risken för missfärgning av tänderna som är vanligt med traditionellt tobakssnus.

Hur länge varar en ZONE X prilla?

Effekten av en ZONE X prilla varar vanligtvis mellan 30 och 60 minuter beroende på användarens preferens och hur länge de väljer att ha den under läppen.

Hur förvarar jag ZONE X snus bäst?

För bästa hållbarhet och smak, förvara ZONE X snus i en sval och torr miljö. Det kan även förvaras i kylskåpet för att bevara fräschheten längre.

Vad är hållbarheten för en oöppnad dosa ZONE X?

En oöppnad dosa ZONE X har vanligtvis en hållbarhet på upp till ett år om den förvaras korrekt, men det är alltid bäst att kontrollera utgångsdatumet på förpackningen.

Finns ZONE X i olika styrkor?

Ja, ZONE X finns i flera olika nikotinstyrkor så att användare kan välja en nivå som passar deras preferenser.

Vart produceras ZONE X snus?

ZONE X produceras i hjärtat av Småland, i deras fabrik i Sävsjö.

Vad innehåller ZONE X snus?

ZONE X innehåller bambufiber, nikotin, vatten och smaksättning förpackat i portionspåsar.

Kan man återvinna ZONE X-Dosan?

Ja! Alla ZONE X dosor är tillverkade med återvinningsbart material.
ZONE X/Skruf Snus är även certifierade via ISCC.