YOIK, en framstående svensk snustillverkare, även skapare av Helwit, står bakom varumärket BAOW. Deras prillor är fria från tobak och istället innehåller de tillsatt nikotin för en skräddarsydd snusupplevelse. Nikotinportionerna från BAOW utmärks av sina unika smaker som erhålls från aromer. I sortimentet ingår varianter som Chili Lime, Ice Mint och Gin & Tonic. Prillornas fyllning inkluderar också sötningsmedel. De helvita nikotinpåsarna från BAOW tillverkas av cellulosa, ett växtfiber som utgör både prillans omslutande påse och innehåll. Påsen har en torr yta medan fyllningen är fuktig, vilket resulterar i en lägre rinnighet.

Vilka är BAOW?

BAOW är en fräsch aktör på marknaden för snus, född ur kreativiteten hos YOIK, det företag som även ligger bakom det populära vita snuset Helwit. Deras tillverkning sker med en blandning av precision och kärlek i Gransholms Bruk, en fabrik belägen strax utanför Växjö, i det vackra Småland. Med en tydlig fokus på hållbarhet, tar BAOW medvetna steg i sin produktionsprocess. Deras dosor är till exempel gjorda av tallolja, ett ISCC-certifierat material, helt befriat från fossila bränslen och som minskar CO2-utsläppen från dosproduktionen med över 85%. Fabriken drivs också självförsörjande tack vare det närliggande vattenkraftverket.

BAOW strävar inte bara efter att leverera produkter av högsta kvalitet, utan också att göra det på ett sätt som respekterar miljön. Genom att integrera hållbarhet i sin affärsmodell visar BAOW sitt engagemang för en mer ansvarsfull och hållbar framtid.

På Prilljägaren kan du enkelt hitta de bästa priserna på BAOW:s produkter och betala det du anser vara rättvist. Utforska deras sortiment och upptäck den perfekta snusen för dig, samtidigt som du stöder en hållbar och medveten produktion.

Vanliga frågor om BAOW:

Hur tillverkas BAOW?

Precis som tillverkningen av Helwit, sker tillverkningen  i YOIK:s klimatsmarta fabrik i Gransholms Bruk, utanför Växjö. Den toppmoderna anläggningen är utrustad med avancerad teknik som uppfyller de högsta branschstandarderna. Anläggningen är också självförsörjande tack vare det närliggande vattenkraftverket, vilket återspeglar YOIK:s engagemang för miljön och hållbarhet.

Ingredienserna inkluderar växtbaserade fibrer, noggrant utvalda smakämnen och högkvalitativt nikotin. Dessa ingredienser kombineras med omsorg för att skapa BAOW:s snus unika smakprofiler. Varje produktbatch genomgår strikta kvalitetskontroller och laboratorietester för att säkerställa en jämn kvalitet av smak, konsistens och nikotinleverans. På så sätt kan BAOW garantera att varje dosa uppfyller deras högt ställda kvalitetskrav.

Hur många snus finns i en dosa BAOW?

En dosa vitt snus från BAOW innehåller 20 prillor.

Hur mycket nikotin är det i BAOW?

BAOW snus innehåller 20 mg/g Nikotin (Extra Stark).

Vilka smaker har BAOW?

BAOW kommer i följande smaker:

(Mer lär tillkomma)